KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız, sendikanın 32. kuruluş yıl dönümü nedeniyle “Haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısındaki duruşu, toplumsal sorunlara duyarlılığı emekçilerin sendikalarına sahiplenmesinin temel dayanağı olmuştur. 32 yılda, her türlü saldırı ve kara propaganda karşısında üyelerini ve kurumsal kimliğini korumada, ilk günkü mücadele çizgisinden ödün vermeyen sendikal anlayışımız, her dönem siyasi iktidar ve emek düşmanı yönetimlerin hedefinde olmuştur” dedi.

Tüm Bel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız, sendikanın 32. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Yıldız, şunları söyledi:

“20 Aralık 1990 tarihinde ülkemizin dört bir yanında katılımcı 1618 kurucu üye ile İstanbul Valiliğine yapılan müracaatla, sendikal hak ve özgürlükler ile demokrasi ve barış mücadelesi yaşamına başladı. İlk günkü umut, inanç ve kararlılıkla yerel yönetim emekçilerinin gerçek ve güçlü sendikası Tüm Bel-Sen’imizin 32. yılı kutlu olsun.  İlk toplu sözleşmeden, yerel yönetimde çalışma yaşamına dair yaşanan binlerce sorunun çözümünde emekçilerin sesi olan sendikamız hukuki kazanımları ile de ilkler arasında yerini almıştır.  

"KURUMSAL KİMLİĞİMİZDEN ÖDÜN VERMEYEN SENDİKAYIZ"

Haksızlıklar ve hukuksuzluklar karşısındaki duruşu, toplumsal sorunlara duyarlılığı emekçilerin sendikalarına sahiplenmesinin temel dayanağı olmuştur. 32 yılda, her türlü saldırı ve kara propaganda karşısında üyelerini ve kurumsal kimliğini korumada, ilk günkü mücadele çizgisinden ödün vermeyen sendikal anlayışımız, her dönem siyasi iktidar ve emek düşmanı yönetimlerin hedefinde olmuştur. Çoğulcu demokrasinin ilkesel savunucusu, ülkemizin farklı kimlik ve kültürlerini zenginliğimiz olarak algılamış olan sendikal ilkesel duruşumuz mücadelede tarihimizin mihenk taşlarındandır. Birikim, deneyimleri ve mücadeleci yanı ile adalet, demokrasi, laiklik ve hak alma mücadelesinde birlikte yol yürüdüğümüz tüm üye ve yönetim kadrolarımıza şükranlarımızı sunar, nice 32 yıllar temenni ederim.”