EKONOMİ

TÜİK: Nisan ayında enflasyon aylık yüzde 4,18, yıllık yüzde 32,37 arttı

TÜİK verilerine göre, tüketici fiyat endeksi nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 4,18, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 32,37 oranında artış gösterdi.

Abone Ol

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılı nisan ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını yayımladı. Açıklanan verilere göre, nisan ayında aylık bazda gerçekleşen enflasyon oranı yüzde 4,18 olarak kaydedildi.

TÜFE'deki değişim, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 14,64 oranında artış yönünde gerçekleşti. Yıllık bazdaki verilere bakıldığında ise endeks, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,37 seviyesinde yükseldi. Kurum tarafından paylaşılan istatistiklerde, on iki aylık ortalamalar dikkate alındığında artış oranının yüzde 32,43 olduğu belirtildi.