Haber: Hülya Kılınç

Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak, TÜİK'in bugün açıkladığı yıllık ve aylık enflasyon verileri ile ilgili yaptığı değerlendirmede, TÜİK'in artık bir kamu kurumu değil, AKP iktidarının bir kurumu gibi çalıştığını söyledi. 

Başkan Onultmak, TÜİK'in yıllık yüzde 47,83 yıllık, temmuz ayı ise yüzde 9,49 olarak açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, iktidar partisinin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle halkın açlık sınırında yaşamaya mahkum edildiğini  belirtti.  


“İKTİDAR BEŞLİ ÇETELER İÇİN DEĞİL HALK İÇİN ÇALIŞMALI”


Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG)  12 aylık enflasyonunu yüzde 122,88, Temmuz ayı enflasyonu ise yüzde 13,18 olarak açıkladığına işaret eden Onultmak şunları söyledi “TÜİK'in yıllık enflasyonu yüzde 47,83, ENAG'ın yüzde 122,88. Temmuz ayı enflasyonuna baktığımızda ise TÜİK yüzde 9,49 olarak belirlerken, ENAG'ın enflasyonu yüzde 13,18.  Açıklanan bu rakamlara baktığımızda hangisinin doğru, hangisinin kandırmaca olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Memuru, emeklisi, işçisi aldığı maaşla ay sonunu zor getirmektedir. Bugün ev kiraları ortalama 7-8 bin lira civarındadır. Ama emekliye reva görülen maaş 7 bin 500 liradır. Halkın büyük çoğunluğu açlık sınırının altında yaşamaya çalışmaktadır. Saray iktidarının halkın nasıl yaşadığından haberi yoktur. TÜİK de uzun zamandır enflasyon verileriyle ilgili kamunun değil sarayın kurumu olarak açıklama yapmaktadır. Halkın her geçen gün nasıl yoksullaştığını çok iyi bilen  iktidarın,  TÜİK'e açıklattığı enflasyon verine kimse inanmamaktadır. İktidar beşli çeteleri besleyeceğine halkın insan gibi yaşayabilmesi için çalışmalıdır. AKP hükümeti, devleti yönetmek için yetki aldığı halka karşı sorumluluğunu acilen yerine getirmelidir.  Aksi taktirdi yaşadığımız bu derin kriz toplumda büyük patlamalara neden olabilir.”