IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014'te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında HDP eski eş genel başkanları ve MYK üyelerinin de bulunduğu 21'i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobani Davası'nın 14'üncü duruşması yapıldı.

Demans teşhisi koyulan hasta tutuklu Aysel Tuğluk, duruşmaya mahkemenin bir önceki oturumda kurduğu karar üzerine tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Kandıra Cezaevi'nden duruşmaya bağlanan Tuğluk'a avukatları refakat etti.

SAVUNMA DAHA SONRA

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Tuğluk, konuşmakta ve mahkeme başkanının sorularını algılamakta zorluk çekti. Mahkeme başkanı Tuğluk'a geçmişte röportaj verdiği bazı haber içeriklerini sordu. Tuğluk, "Benim özel bir durumum var. Hasta olduğum için kendimi ifade edemiyorum. Bu hastalıktan dolayı savunmamı daha sonra yapacağım" dedi.

ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

Avukat Kenan Maçoğlu, Tuğluk hakkında yeni bir rapor geleceğini belirterek, savunma yapabilecek durumda olmadığını belirtti. Tuğluk, duruşmayı biraz takip ettikten sonra ayrılmak istediğini söyledi. Bu sırada salonda bulunan siyasetçiler Tuğluk'la sohbet etti.

Siyasetçilerin ne söylediğini algılamakta güçlük çeken Tuğluk'a, söylenenleri eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ aktardı. "Nasılsın" diye soran siyasetçilere yanıt vermeyen Tuğluk'a Yüksekdağ'ın, "Sen de onlara 'nasılsın' de" sözleri dikkat çekti.