Türk Tabipleri Birliği (TTB), AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’ın sağlık çalışanlarını hedef göstermesine tepki göstererek kendisi hakkında yasal süreç başlatacaklarını açıkladı.

Sarıçam'ı sorumsuzlukla suçlayan TTB açıklamasında şunlar ifade edildi: 

"Türk Tabipleri Birliği olarak kendisiyle ilgili yasal süreçleri başlatacağımızı belirtiyor, Sağlık Bakanlığını, büyük özveri ile kaldırılması imkansız bir iş yükü altında çalışan hekimler ve sağlık emekçilerinin haklarını korumaya, bu sorumsuz açıklamayı yapan milletvekili ile ilgili yaptırımlar için girişimde bulunmaya, sağlıkta şiddet ile etkili bir şekilde mücadele etmeye çağırıyoruz"

AKP'li vekilden "Gidin sağlık personelinin gırtlağına yapışın" provokasyonu 

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Şubat’ta Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde düzenlenen Aile Sağlığı Merkezi temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Memnuniyetsizlik varsa ben şunu da yaparım, vatandaşa 'Gidin, sağlık personelinin gırtlağına yapışın. Ben devlet olarak üzerime düşeni yaptım, hizmeti vermeyen onlar' diye de kışkırtırım" sözleriyle sağlık çalışanlarını hedef göstermişti. Bu açıklamaya sert tepki gösteren TTB tarafından yapılan açıklamada Sarıçam'a "Konuşmasında, halkın vergileri ile yapılacak ve sonra aile hekimlerine para karşılığı kiralanacak olan tesisi kendisinin veya partisinin cebinden yapılan büyük bir lütuf gibi göstermesi, kendini milletin vekili değil sahibi gibi gören kibirli anlayışın yansımasıdır." sözleriyle tepki gösterilirken, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 

"Asla kabul edemeyeceğimiz bu anlayıştan daha üzücü ve dehşet verici olan ise Sarıçam’ın konuşmasında sağlık emekçilerini hedef göstermiş olmasıdır. Sağlık alanında yaşanan bütün sorunların sebebi 20 yıldır uygulanan özelleştirmeci politikalarken bunu gözlerden kaçırmak için suçu sağlık çalışanlarına yükleyen ve halka hedef olarak gösteren bu zihniyeti esefle kınıyoruz. Sağlıkta şiddetin sebebi tam da bu zihniyettir. Bu zihniyet yüzünden her gün onlarca hekim ve sağlık emekçisi şiddete uğramakta, yaralanmakta, hayatını kaybedenler olmaktadır. Bu kışkırtmalar sonucu öldürülen arkadaşlarımızın anıları hafızamızda canlılığını korurken, pek çok hekim ve sağlık çalışanı sağlıkta şiddet yüzünden mesleğinden uzaklaşmakta, şiddet görmeyeceği branşlara, çalışma ortamlarına, ülkelere yönelmektedir. 

"Sarıçam halkı sağlık çalışanlarına karşı kışkırtarak suç işlemekte, suçu teşvik etmektedir"

Sağlığı yönetenlerin bir halk sağlığı sorunu haline getirdikleri sağlıkta şiddetle mücadele etmemeleri bir gerçek olarak ortada iken bu türden kışkırtmalarla işlenecek suçlara ortak oldukları da açıktır. Ahmet Gökhan Sarıçam açıkça ifade ettiği gibi halkı sağlık çalışanlarına karşı kışkırtarak suç işlemekte, suçu teşvik etmektedir. Türk Tabipleri Birliği olarak kendisiyle ilgili yasal süreçleri başlatacağımızı belirtiyor, Sağlık Bakanlığını, büyük özveri ile kaldırılması imkansız bir iş yükü altında çalışan hekimler ve sağlık emekçilerinin haklarını korumaya, bu sorumsuz açıklamayı yapan milletvekili ile ilgili yaptırımlar için girişimde bulunmaya, sağlıkta şiddet ile etkili bir şekilde mücadele etmeye çağırıyoruz."