SAĞLIK

TTB'den Bakan Koca'nın "Endişelenmeyin" çağrısına yanıt: Ölüyoruz

Omicron varyantı Türkiye'de hızla yayılırken ve vaka sayılarında da her geçen gün rekor kırılırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'endişelenmeyin' çağrısına TTB tepki gösterdi.

Abone Ol

Omicron varyantı Türkiye'de hızla yayılırken ve vaka sayılarında da her geçen gün rekor kırılırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'endişelenmeyin' çağrısına TTB tepki gösterdi. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya "Ölüyoruz" diyerek yanıt verdi.

"SAĞLIK BAKANLIĞI'NIN HALK SAĞLIĞINI ÖNEMSEMEYEN POLİTİKALARI NEDENİYLE ÖLÜYORUZ"

TTB tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"2. yılını geride bıraktığımız pandemide en yüksek vaka ve ölümlerin görüldüğü, yeni pikin ortasında Sağlık Bakanı "Endişelenmeye mahal yok" dedi. Hiçbir önlem almayan, salgını kendi haline bırakan Sağlık Bakanlığı'nın halk sağlığını önemsemeyen politikaları nedeniyle ölüyoruz. Kırılgan gruplar başta olmak üzere aşısız/hatırlatıcı dozu eksik aşılı herkesi aşı olmaya, kendi sağlıklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz."

FAHRETTİN KOCA NE DEMİŞTİ?

Sağlık Bakanı Koca, Omikron varyantı dolayısıyla 100 bine dayanan koronavirüs vaka sayıları için şu ifadeleri kullanmıştı:

"Artan vaka sayıları konusunda Sağlık Bakanınız olarak yüksek sesle söylüyorum. Endişe etmeyiniz. Hastalık eski günlerindeki gücünde değil. Grip olan vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak ilan etsek benzer manzaralarla karşılaşırız. Müsterih olunuz."