Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey üyeleri ve emek-meslek örgütü temsilcileri, dün İstanbul’da gözaltına alınan ve bu sabah saatlerinde ifadesinin alınması için Ankara’ya getirilen Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya destek olmak için geldikleri Ankara Adliyesi’ne alınmadı. TTB, sosyal medya hesabından “Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın ifade sürecini takip etmek üzere adliyeye gelen Merkez Konseyi üyelerimiz ve emek-meslek örgütlerinin temsilcileri, darp edilerek ve gerekçe gösterilmeksizin binaya alınmadı” açıklamasını yaptı.

TTB Merkez Konsey üyeleriyle emek-meslek örgütü temsilcileri, dün İstanbul’da gözaltına alınan ve bu sabah saatlerinde ifadesinin alınması için Ankara Adliyesi’ne getirilen Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya destek olmak ve ifade sürecini takip etmek için adliyeye geldi. Adliyeye girişlerine izin verilmeyen Merkez Konsey üyeleri ve emek-meslek örgütü temsilcileri, sürüklenerek ve iteklenerek dışarı çıkarıldı. Temsilciler, “Şebnem Hoca yalnız değildir”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

TTB’nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın ifade sürecini takip etmek üzere adliyeye gelen Merkez Konseyi üyelerimiz ve emek-meslek örgütlerinin temsilcileri, darp edilerek ve gerekçe gösterilmeksizin binaya alınmadı. Saldırıyı kınıyor, Şebnem hocamızı yalnız bırakmayacağımızı yineliyoruz!”