ANKARA (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Serbest Dalış Havuz/Indoor Türkiye Şampiyonası, Ankara'da başladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen şampiyonada, gençler, büyükler ve masterlar kategorilerinde yarışlar gerçekleştirilecek.

Şampiyonaya 18 spor kulübünden 68 erkek ve 45 kadın olmak üzere toplam 113 sporcu katılıyor.

TSSF Başkan Vekili Levent Ucuzal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonla ilgili şunları söyledi:

"Bireysel derecelerden takım puanı oluşuyor ve sıralama ona göre yapılıyor. Branşlarımız, birisi statik yani nefes tutarak hiç hareket etmeden suda durma süresi, diğeri dinamik yatay gidiş geliş, bunun da üç kategorisi var, bir paletsiz malzeme desteksiz yapılan, iki tek palet, üç çift palet şeklinde yapılıyor. Toplam puanı en yüksek olan kadınlarda ve erkeklerdeki takımlar Türkiye şampiyonu olacak. Bu yarışmalarda dereceye girenler ile aynı zamanda milli takım seçmeleri yapılacak. Milli takım seçmelerini yapıp, kampa gireceğiz ve 6 Mayıs itibarıyla inşallah Dünya Şampiyonası'na gideceğiz. Dünya Şampiyonası 7-13 Mayıs'ta Kuveyt'te yapılacak. Geçen yıl Dünya Şampiyonası'nda 35 madalya kazanmıştık, bu sene de geriye düşmek istemiyoruz."

Organizasyonda 9 Nisan Pazar günü düzenlenecek ödül töreniyle dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edilecek.