İSTANBUL (AA) - TransAnatolia rallisinin Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, 2-9 Eylül'de Türkiye'de düzenleyecekleri organizasyonun 17 ilden geçen heyecan dolu rotaya sahip olduğunu belirtti.

Büyükpınar, yaptığı açıklamada, TransAnatolia öncesinde yarışmacılarla ve organizasyona destek verenlerle İstanbul'da "Yaza Merhaba" partisinde buluştuklarını ifade etti. Göktürk beldesindeki buluşmada yarışmacıların çeşitli etkinliklere katılıp organizasyonla ilgili bilgiler edindiğini ve birbirleriyle tanışma fırsatı bulduklarını aktaran Büyükpınar, şu ifadeleri kullandı:

"Eylül ayında gerçekleşecek organizasyon öncesinde yarışa katılacak ve geçtiğimiz yıl yarışa katılmış dostlarımızla doğada buluşup, hem özlem gidermek hem de 100. yıla özel belirlediğimiz rotamızla ilgili heyecanımızı paylaşmak istedik. TransAnatolia’da bu yıl yarışseverleri, her zaman olduğu gibi hız ve heyecan dolu bir rota bekliyor. 2023 yılı rotamızda toplam 17 il sınırından geçeceğiz. Samsun’dan yarışa başlayacak katılımcılar, sırasıyla Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya, Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Manisa il sınırlarından geçerek bitiş çizgisini İzmir’de görecek. Yarışmacılarımız, bu yıl da onlar için özenle organize ettiğimiz ve tüm detayların düşünüldüğü ortamlarda çok güzel vakit geçirecekler."

Rally raid yarışı TransAnatolia, 2-9 Eylül tarihlerinde Samsun-İzmir arasında gerçekleştirilecek.