Trabzonlu balıkçılar, yoğun geçen balık sezonunu ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi. Mehmet Can Örseloğlu, hamsinin bol olduğunu ancak iri olmadığı için vatandaşın memnun olmadığını dile getirdi. Örseloğlu, şunları söyledi:

"SEZON BAŞLADI BAŞLAYALI BALIK ÇOK İYİ GİDİYOR"

"Şu an fiyatlar makul vatandaşın beklediği, özlediği hamsi iri hamsiyi bekliyor onu talep ediyor ama şu an denizlerde o iri ve beklenen hamsi henüz görülmedi ama her gün bolluk devam ediyor. Bu iyi bir süreç ama iri hamsi beklentileri yarın ne olur, talep ne olur ona bakmak lazım. Ama şu an iyi, sezon başladı başlayalı balık çok iyi gidiyor. Bol ve bereketli bir sezon içerisindeyiz, inşallah hep böyle devam eder diye umut ediyoruz. Vatandaşlar fiyatlardan memnun, makul bir fiyat çünkü 25, 30, 35 civarı. Sadece vatandaş şundan bir serzenişte hamsinin neden iri olmadığını soruyor. Bu kadar bolluk tufanında olabilir bir de hava şartları, deniz sularının ısınması hamsiye büyük bir etken. Çünkü soğuk olursa zaten hamsi soğuk iklimi seven bir hayvan, sıcak oluşu ister istemez hamsinin gidişatını soğuk yönlere doğru yönlendirdiğinden dolayı şu an beklenen özlenen hamsi, talepteki hamsi yok. Yine de buna şükür her gün hamsi var. Biz de vatandaşın beklediği gibi bekliyoruz. Benim umudum var iri hamsi gelecek bizde bol bol satacağız, vatandaşlarda bol bol tüketmiş olacak."

"HAMSİ ŞU AN ETTEN TAVUKTAN DAHA UCUZ"

Gökmen Aydın ise şöyle konuştu:

“Hamsi çıktı şimdi biraz bugün ucuz 25- 35 lira. Yavaş yavaş vatandaş yiyecek. Her zaman vatandaş gelecek, ucuz hamsi devam edecek. Vatandaşlar palamuda doydu şimdi hamsiyle devam edecek. Şu an vatandaşlar balıklardan memnun ucuz. Etten, tavuktan ucuz şu an en iyi ucuz hamsi. Yiyecek vatandaş Allah razı olsun diyecek, kayıkçıya da dua edecek bize de dua edecek.”

"ŞU ANDA İNCE VE TOMBUL HAMSİYLE TEZGAHLARIMIZI AÇIYORUZ"

Ahmet Çoğalmış ise hamside bol bir dönemi yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Biz de memnunuz vatandaş da memnun. İnşallah böyle devam edecek gün geçtikçe daha da çok çıkacak. Fiyatlar, iri hamsi 50 lira ince hamsi 25 lira arasında seyrediyor. Şu anda iri hamsi kıyılarda, ince hamsi şu anda daha çok açıklarda çıkıyor. Şu anda ince, orta, tombul hamsiyle tezgahlarımızı açıyoruz.”

Palamuttan sonra hamsinin de bol olduğunu belirten Adem Öztürk, "Çok memnunuz vatandaşlar da çok memnun 25-35 lira hamsinin kilosu döner olmuş 50 lira, tavaya koydun mu yeniyor mübarek. Arkadaş Erzincan’dan geldi hamsi alıyor. Palamuttan sonra hamsicilik de bol Allah nasip ederse" dedi.

İbrahim Örseloğlu da "Hamsiler şu anda ince, pek memnun değiliz hamsiler çıktığına. 15-20 gün sonra daha da irileşecek hamsiler. Şu anda müşteriler de razı değil biz de değiliz hamsi şu an ince. Fiyatlarda şu an uygun 25 lira hamsinin kilosu. Fiyatlarda uygun ama hamsi şu anda tombul aşırı kalın değil" diye konuştu.