HaberTürk'te yayınlanan Gerçek Fikri Ne? programında konuşan Petrol Mühendisleri Odası Enerji Politikaları Grubu Başkanı Necdet Pamir, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu'nun "TAPO çalışanlarının tamamı yerli" iddiasını yalanladı. Pamir, "26 yıl TPAO'da çalıştım kadronun yüzde doksanı tasfiye edildiği için sondaj faaliyetini Schlumberger şirketi yapıyor" dedi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nda 26 yıl çalışan Necdet Pamir, "Gemilerimizdeki sondajı, Schlumberger şirketi yapıyor. Yüzde yüz yerli değil" dedi.

"BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA KONUŞMAYIN"

HaberTürk'te yayınlanan Gerçek Fikri Ne? programı, doğalgaz arama faaliyetlerine dair önemli bir tartışmanın fitilini ateşledi. Programda konuşan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, "TPAO'nun tüm kadrosu yerli ve millidir" ifadesini kullanınca, TPAO'da 26 yıl çalışan Necdet Pamir itiraz etti. Pamir, "Bilmediğiniz konularda konuşmayın. TPAO başkanından alınan brifingle konuşmak doğru değil. O kurumda 26 yıl çalıştım. Yerli kadronun yüzde 90'ı tasfiye edildi. Şu an Fatih'te de Yavuz'da da Kanuni'de de çalışmayı yapan ekip Schlumberger şirketinin ekibi. Sondajın tamamını bu şirket yapıyor. Tabi ki yerli personel de var aralarında ancak, 'Yüzde yüz yerli' demek doğru değil" dedi. Pamir'in sözlerine tepki gösteren Hacısalihoğlu, "Ben bilmediğim konularda konuşmuyorum. Siz bildiğiniz konuda yanlış konuşuyorsunuz. Madem biliyorsunuz ülkenize destek olun" dedi. Günümüzde AKP'ye yakınlığı ile bilinen Hacısalihoğlu, geçmişte AKP karşıtı mitinglerde konuşmacı olarak yer almış ve AKP iktidarını sert bir şekilde eleştirmişti.

NECDET PAMİR KİMDİR?

26 yıl Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda her kademede (mühendis, şef, baş mühendis, proje müdürü) çalıştı. Petrol Taşıma ve Pazarlama Grup Başkanlığı ve Genel Müdür Muavinliği (1995-96) yaptı. Başbakanlık Boru Hatları Koordinasyon Kurulu’nda TPAO temsilcisi olarak çalıştı (1995-96). Daha sonra TPAO İnceleme ve Geliştirme Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdür Danışmanlığı gibi görevlerde bulundu.