İzmir Torbalı Belediyesi, 28 Ağustos Pazar günü Karakızlar mahallesinde ‘Börülce Festivali’ düzenleyecek. Belediye Başkanı Mithat Tekin, yurttaşları festival kapsamında düzenlenecek konser ve etkinliklere katılmaya davet etti. 

Torbalı Belediyesi, ilçenin değerlerini tanıtmak amacıyla festivaller düzenlemeye devam ediyor. Önceki hafta kırsaldaki Çapak mahallesinde Bardacık Festivali düzenleyen belediye, şimdi de Karakızlar Börülce Festivali için kolları sıvadı. 28 Ağustos Pazar günü Karakızlar’da yapılacak festivalde Tuğçe Tayfur, TRT sanatçısı Ali Çakar ve Komedi Dans 3’lüsü sahne alacak. Yoğun katılım beklenen festival için İzmir’den İZBAN aracılığıyla gelen yolcular için saat 10:00’dan itibaren Tepeköy İZBAN İstasyonu'ndan saat başı ücretsiz otobüs kaldırılacak.

BAŞKAN TEKİN’DEN FESTİVALE DAVET

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, tüm İzmir halkını festivale davet etti. İlçenin en önemli değerlerini tanıtmayı sürdürdüklerini vurgulayan Tekin, şöyle konuştu:

“Kırsal bölgelerde düzenlediğimiz festivallerle hem köy halkına destek olmaya hem de ilçemizin değerlerini tanıtmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Çapak’ta başladığımız yöresel lezzetleri tanıtma festivallerimiz sürüyor. Bu hafta sonu ilçemizin ve Ege Bölgesi'nin en önemli lezzetlerden biri olan börülce için Karakızlar köyümüzde festival düzenliyoruz. Bütün İzmirli vatandaşlarımızı festivale bekliyoruz.”