Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) mağdurları, İstanbul Maltepe şantiyesi önü ve Eskişehir Ulus Anıtı önü olmak üzere iki ayrı eylemde bir araya geldi.

Mağdurlar, iki eylemde de eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a tepki gösterdi.

BirGün'ün haberine göre, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un verdiği sözleri tutmadığı belirtilen açıklamalarda, “Verdiğiniz sözü tutun, vatandaşı daha fazla mağdur etmeyin” denildi.

İSTANBUL: 5 YILDA 5 BİN DAİREYİ BİTİREMEYEN KURUM HER GÜN YENİ BİR SÖZ VERİYOR

İstanbul'da bir araya gelen ve seslerini duyurup Kurum'a ulaşmaya çalışan mağdurlardan Ali Biçen "Verdikleri sözü tutmuyorlar, 5 yılda 5 bin daire bitiremeyen Murat Kurum, her gün başka bir açıklamada bulunuyor, 650 bin daire sözü verdi. 5 bin taneyi bitiremedi. 
Önce bu 5 bini bitirsin sonra bu 650 bin daire sözlerini versin.

Biz Cumhurbaşkanını saraylara layık gördük o bize 2+1 daireyi layık görmüyor." şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR: ÖNCE HAKLARIMIZ SONRA SANDIĞINIZ!

Eskişehir TOKİ mağdurları, ilerleyen zamanda çok ciddi KDV’ler ödemek zorunda kalacaklarını belirtti.

Hükümete seslenen yurttaşlar, “Çözüm yoksa oy da yok” sloganlarını yineleyerek taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

TOKİ mağduru bir yurttaş, “Murat Kurum, 'biraz sağdan soldan bulunması gerekiyor, biraz da ek iş yapılması gerekiyor' dedi. Vallahi denedik. Olmuyor. Yok. Ne kadar çalışırsak çalışalım ne KDV’si ne peşinatı çıkmıyor.

Anne baba emekli, kayınpeder emekli. Kimden isteyeceksin? Banka en fazla 70 bin lira veriyor zaten. Onu emeklilere vermiyor bile. Yani olmuyor sayın Murat Kurum. Vatandaşı daha fazla mağdur etmeyin. " diye konuştu.

Taleplerini açıkça sıralayan yurttaş, "Siyasilere şu çağrıları yapıyoruz; önce haklarımız, sonra sandığınız. Haklarımızı bize verilen sözleri tekrar dile getirmek gerekirse: Başvuru sırasında 240 ay sabit ödemeli olacağı, konut tesliminde yüzde 1 KDV tahsis edileceği belirtilmişti. 

Bugün geldiğimiz noktada 180 ay memur maaş artışı ve yüzde 10 KDV ile karşı karşıyayız. Hak sahipleri önlerine çıkan peşinatı nasıl ödeyeceğini düşünürken 7-8 ay sonra bizi çok ciddi KDV’ler bekliyor. Bu da yetmezmiş gibi her 6 ayda bir gelecek memur maaş artışında hem ödemelerimiz çok yükselecek hem de yine ciddi KDV’ler ödemek zorunda kalacağız” dedi." diye konuştu.


Eskişehir-12