Deprem sonrası birçok şehirden gelen ihtiyaç malzemelerinin toplandığı ve buradan köylere dağıtımının yapıldığı yerlerden olan merkezde, geçtiğimiz günlerde 10 TKP üyesi "AFAD'ın yardım malzemelerini çalmak", "Devleti aciz göstermek" suçlamalarıyla çok sayıda polisin dayanışma merkezine yaptığı baskında gözaltına alınmıştı. Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan bu olay sonrası, Yunus Emre Mahallesi'ndeki yurttaşların da desteğiyle TKP burayı semt evlerinden biri haline getirdi.

Semt Evi'nin açılışına katılan TKP Parti Meclisi üyesi Aydemir Güler açılışta yaptığı konuşmaya deprem zamanı siyaset yapılmaması gerektiği söylemini eleştirerek başladı. Deprem sonrası her birinin bir dayanışma merkezi haline geldiği semt evlerinin yurtta çoğalması gerektiğini belirten Güler, yaşanan felaketlerle daha güçlü başa çıkılmasının yolunun halkın kol kola girmesi olduğunun altını çizdi.

SİYASET YAPMAYIN DİYENLER HALKI ÖLÜME TERK ETTİ

"Deprem zamanı siyaset yapmayın diyenler, insanları kendi siyasetleriyle ölüme terk ettiler. Biz Parti binalarımızı açarken keyifle açarız, bayram günü gibi açarız. Ama bugün yüzlerimiz gülmüyor." diyen Güler, depremin ilk gününden bu yana ülkenin her yerinde tüm yurttaşların büyük bir dayanışma örneği sergilediğini söyledi. Bu dayanışmayı daha da güçlendirmek gerektiğini belirten Aydemir Güler, "Bizim siyasetimiz bu. Bizim siyasetimiz halkı yalnız bırakmamak. Hallkın kol kola gireceği yerler inşa etmek. O yüzden biz deprem gününde de siyaset yapıyoruz. “Fırsattan istifade onun bunun biraz daha cebini doldurmak”la işimiz yok. Burası Osmaniye’de yeni bir başlangıç olsun. Herkesin kendisini daha güçlü hissedeceği, çocukların yüzünün güldüğü bir yer haline gelsin.” ifadelerini kullandı.