Türkiye İşçi Partisi, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Gökhan Zan’ın adaylığının geri çekilmesiyle Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan DEM Parti ve EMEP adayının destekleneceğini açıkladı.

TİP Parti Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “deprem suçlarına bulaşmış” adayların desteklenmeyeceği belirtilerek, “Daha önce de ittifak ortaklığı içinde olduğumuz Emek ve Özgürlük İttifakı partilerinden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösteren partileri desteklemelerini öneriyoruz” denildi.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan EMEP ve DEM Parti, Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday göstermişti.

EMEP Halil İmrek’i, DEM Parti ise Perihan Pakize Sinemillioğlu aday gösterilmişti.

TİP tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye İşçi Partisi olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday göstermekteki politik hedefimizin arkasındayız. Deprem suçlarına bulaşmış, halkın çıkarını değil yalnızca kendi çıkarını gözeten, kişisel ve politik zaafiyet içindeki hiçbir adayı dün de desteklemedik, bugün de desteklemeyeceğiz. Yurttaşlarımıza farklı yüzlerde ama aynı zihniyette olan bu adaylara oy vermemelerini, daha önce de ittifak ortaklığı içinde olduğumuz Emek ve Özgürlük İttifakı partilerinden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı gösteren partileri desteklemelerini öneriyoruz” ifadelerine yer verildi.

Belediye Meclis üyeliği için çağrı

Açıklamada, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde TİP grubunun ilçe meclislerinden gelecek üyelerle oluşturulacağı da anımsatılarak, “Güçlü bir TİP grubuyla hakkımızı savunmak için halkımızı Defne, Samandağ, Arsuz, Antakya ve İskenderun İlçe Belediye Meclisleri’nde partimizi desteklemeye ve en yüksek sayıda adayımızı İlçe Belediye Meclis Üyeleri olarak meclise göndermeye, İlçe Belediye Başkan Adaylarımıza oy vermeye ve son olarak, Hatay’ı garip ve mahsun bırakan merkezi ve yerel yönetimlerin karşısında değişimi başlatacağımız belediyeleri birlikte kazanmaya çağırıyoruz” çağrısı yapıldı.