Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve ‘Hatay İttifakı’nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan oldu.

TİP, Zan’ın adaylığını 12 Şubat Pazartesi günü saat 11.00’de İstanbul İl Başkanlığında düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklayacak.

Eski Futbolcu Gökhan Zan, 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti'den Hatay 2. sıra vekil adayı olmuştu. Vekil seçilemeyen Zan, İYİ Parti'den ayrılışını da şöyle açıklamıştı:

"İYİ Parti'den aday olma sebebim Hatay halkının sesi olmaktı. Sayın Akşener ile görüşüp ayrıldım. Benim mevkii, makam, şöhrete ihtiyacım yok. Sadece insani duygularla memleketi temsil etmek adına bu mücadelem ve hırsım. Meclis'e konuşmak için Hataylıların sesi olma yolunu açan tek parti İYİ Parti oldu"

Zan, ilk olarak CHP'den vekil adayı olacağını fakat listeden çıkarıldığını da şöyle açıklamıştı:

"Kimse Hatay'ı düşünmüyor, maalesef herkes kendi koltuğunu düşünüyor, düşündüğü koltuğun etrafına da kendi adaylarını koymak istiyorlar ve Hatay halkına sırtını dönüyorlar. Maalesef zihniyet şu anda bu orada. Hataylıların sesi olabilecek bir yerde değilim"

GÖKHAN ZAN KİMDİR?

Gökhan Zan, 7 Eylül 1981'de Antakya'da doğdu.

Profesyonel futbol kariyerine 1999'da Hatayspor'da başlayan Zan, Süper Lig takımlarından Galatasaray'da forma giydi.
Aynı zamanda eski milli futbolcu olan Zan, milli formayı da 42 kez giydi ve Türkiye'yi 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda temsil etti.

Maraş merkezli yaşanan depremlerde Hatay'da bulunan Gökhan Zan, yaptığı yardım çağrıları ve çalışmaları ile toplumun büyük takdirini topladı.

Hataylı depremzedelerin sesi olan Zan, felaketin ardından siyasete atıldı.

İYİ Parti'ye 22 Mart 2023'te katılmasının ardından 2023 Türkiye genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu. Hatay'da İyi Parti'den 2'nci sıra milletvekili adayı olan Zan, seçilemedi.
İYİ Parti'den 27 Aralık 2023'te istifa etti.