dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem'e Hatay'dan Gazeteci Mustafa Dilek konuk oldu. Mustafa Dilek, depremde yıkılan kentte 3 gündür yoğun yağışlar nedeniyle adeta hayatın durduğunu söyledi.

"YAPILMAYAN YOLLARIN SİYASETİ YAPILIYOR"

Dilek, yolların kullanılamayacak halde olduğunu Antakya'da tarihi Uzun Çarşı'nın da sular altında olduğunu belirtip, "İroniktir depremden önce de sular altında kalıyordu. Ara yollarda, yaşamın olduğu sokaklar çok kötü. Belediyeler birbiriyle yetki tartışmasına giriyor.Yapılmayan yolların siyaseti yapılıyor Hatay'da" dedi.

"HATAY'IN EN GÜNCEL SORUNU İŞSİZLİK"

Dilek, Hatay'ı en güncel sorununun işsizlik olduğunu söyledi. Defne ve Antakya özelinde istihdam problemi olduğunun kentte kalmak isteyen yurttaşların göç etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Mustafa Dilek, TİP'in desteğini geri çektiği Hatay Büyükşehir adayı Gökhan Zan üzerindeki tartışmalara da değindi.

"PARTİLER ORTAK KARAR ALMIŞ GİBİ DEPREMİ GÖRMEZLİKTEN GELİYOR"

Dilek, "Bunları değil depremin gündem olması gerekiyordu. Partiler ses kayıtları üzerinden yüklenmek yerine depremi gündem yapmalıydı. Son bir aydır deprem ana gündem değil. Tüm partilerin, herkesin derdi seçimi kazanmak. Tüm partiler ortak karar almış gibi depremi görmezlikten geliyor" dedi.

"GÖKHAN ZAN'I KANDIRMIŞLAR"

Zan, Hatay'da yurttaşların 'Gökhan Zan'ı kandırmışlar' düşüncesinin ifade ediliğini dile getirdi. TİP'in kesinleşmemiş iddialar üzerine de Zan'ı adaylıktan çekmesinin de 'aranan bahane' olarak yorumlandığını ifade etti.

Zan tartışmalarının ardından Hataylıların siyasete küstüğünü söyleyen Dilek, "Ciddi anlamda seçime katılım olmayacak. Vatandaş, 'hiç kimse bizi düşünmüyor' diyor" dedi.

"MUHALEFET REZEV ALANI SEÇİME 15 GÜN KALA HATIRLADI"

Dilek, Rezerv Alan tartışmalarının da muhalefet tarafından son 15 günde hatırlandığını söyledi. CHP Vekili Servet Mullaoğlu'nun yerel bir programda Rezerv Alanı, Mehmet Güzelmansur gibi savunur pozisyonda konuştuğunu söyledi.