TİGEM Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü, 4’ü dişi 2’si erkek 6 baş safkan Arap koşu tayının satışı için Resmi Gazete’ye ilan verdi. Adlarının 'Ekşi Elma', 'Karacabey Rüzgarı', 'İltersoylu', 'Eskis', 'Paradoks Tay', 'Kılıçören' olduğu belirtilen ve elektronik ihale usulüyle satılacak safkan Arap koşu tayları için ihale şartları şöyle belirlendi:

“TAYLARIN ÖZELLİKLERİ DİJİTAL ORTAMDA GÖRÜLEBİLECEK: Tigem E-Tay Satış Platformu'nda özellikleri belirtilen 6 baş Safkan Arap Koşu Tayı elektronik ihale usulüyle satılacak. Taylar, https://e-taysatis.tigem.gov.tr üzerinden satılacak. Müşteriler tayların özelliklerini TİGEM Web sayfasından veya sisteme kayıt olarak https://e-taysatis.tigem.gov.tr adresine ulaşabilecek. Taylar ihale tarihinden 1 hafta öncesi başlamak üzere ihale tarihine kadar işletmede görülebilecek.

TAY BAŞINA TEMİNAT 10 BİN TL: İhaleye katılmak isteyenlerin TİGEM E-Tay Satış Platformu'na üyelik kaydının olması gerekiyor. Geçici Teminat tay başına 10 bin TL olarak belirlendi. İhaleye ait Şartname TİGEM E-Tay Satış Platformu üzerinde veya işletmede görülebilecek. İhaleye ait karar pulu idarece ödenecek. Sözleşmeye ait damga vergisi, resim, harç ve her türlü yasal ödemeler ve diğer sözleşme giderleri yükleniciye ait olacak. Bu İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na ve 4734 Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayıp, TİGEM Alım Satım ve İhale Yönetmeliği esaslarında yapılacak.”