Orman yangınları sırasında düğüne giden ve Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanlığı görevinden istifa eden Cenap Aşçı’nın istifasının günlerdir kabul edilmediği ortaya çıktı. Aşçı'nın istifanın neden kabul edilmediğine dair bir açıklama da yapılmıyor.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Cenap Aşçı, görevini bırakmak için THK’ye kayyum atanmasına karar veren Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesine 1 Eylül tarihinde istifa dilekçesi verdi. Aradan 19 gün geçmesine rağmen mahkeme istifanın kabul edilip edilmediğine dair hâlâ bir açıklama yapmadı.

"LİNÇ KAMPANYASINA KURBAN GİTMEK İSTEMİYORUM" DEMİŞTİ

Orman yangınlarında kullanılmayan yangın söndürme uçakları ve açıklamalarıyla tartışmalara neden olan Cenap Aşçı, istifa dilekçesinde, "linç kampanyasına kurban edilmek istendiğini" öne sürerek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hepimizin yüreğini yakan orman yangınlarında pek çok mecra THK’yi ve özellikle şahsımı odağa koymuş, linç kampanyasına kurum ve ziyadesiyle şahsım kurban edilmek istenmiştir. Kurumu batıranlar, bunlarla hareket eden mihraklar ve maalesef bu kişilerin yalan ve iftiralarının peşinden gidenlerin haksız itham ve saldırıları da devam etmektedir. Etik kurallar ve geleneklerimiz de dikkate alınarak Medeni Kanunun 477’inci maddesi uyarında kayyumluk görevimden çekilmek istediğimi bildirir, sayın mahkemenizden bu madde uyarından kayyumluk görevinden ayrılmam hususunda gereğini arz ederim.”

ÇİFT MAAŞLI KAYYUM HEYETİ

THK Başkanlığının yönetimine 2019 yılının Ekim ayında Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyum heyeti atanmıştı. Bu heyet üyelerinin en az iki maaş aldığı ortaya çıkmıştı. Kayyum Heyeti Üyesi Abdullah Kaya, tüm kayyum heyeti üyelerinin çift maaşlı olduğunu kabul etmişti.

ZİMMETTEN YARGILAMA

Adnan Zengin hakkında, 2019 yılında değeri 5 milyon TL olan 2,5 dönüm büyüklüğündeki araziyi zimmetine geçirdiği iddiasıyla dava açılmış, Zengin ise “Ben öyle bir davayı kabul etmiyorum” demişti.

ORMAN YANGINLARI SÜRERKEN, DÜĞÜNE GİTMİŞTİ

Cenap Aşçı’nın geçtiğimiz aylardaki yangınları orman yangınları sırasında bir televizyon katıldığı bir programda sarf ettiği sözler tartışma yaratmıştı. Aşçı’nın “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” ifadelerini kullanmasını büyük tepkilere neden olmuştu.