Solisti Dexter doktoralı bir moleküler biyolog olan The Offspring grubu davulcusu Pete Parada ile yollarını ayırdı. Gerekçe Pete Prada'nın Covid-19 aşısı yaptırmaması. 2007'den bu yana grubun davulcusu olan Pete Prada, Instagram hesabından yaptığı açılamada, "neden aşı yaptırmadığını" açıklamaya çalıştı ve gruptan ayrıldığı bilgisini verdi. Aşı karşıtı tutum alan Pete Prada, grubun diğer üyelerinin "etrafta, stüdyoda ve turda güvenli olmadığına karar verildiğini" de sözlerine ekledi.

"AŞISIZ BAŞA ÇIKABİLİRİM"

Davulcu Pete Prada, şu bilgileri verdi: "Virüse bir yıldan fazla bir süre önce yakalandım, benim için hafifti – bu yüzden tekrar başa çıkabileceğimden eminim, ancak Guillain-Barré’nin aşılama sonrası bir turunu daha atlatacağımdan pek emin değilim. Çocukluğuma kadar giden ve hayatım boyunca giderek daha kötü olacak şekilde gelişen sendrom".

mRNA KONUSUNDA DOKTORALI SOLİST

Davulcu Prada "aşı konusunda kaygılı ve şüpheci" olsa da, grubun solisti Dexter Holland’ın moleküler biyoloji ve mRNA konusunda doktora yapmış olması tartışmayı daha ilgi çekici hale getiriyor. Dexter Holland, daha önce rollingstone.com ile yaptığı röportajda, “mRNA aşı teknolojisi ve HIV virüsü” ile ilgili çalışmalar yaptığını anlatmıştı. Dexter Holland, Covid-19 aşısının çabuk bulunmasını mRNA teknolojisi sayesinde olduğunu belirtmiş, bu durumu “büyüleyici ve heyecan verici” olarak tanımlamıştı. Dexter Holland, mRNA’yı “aşılamada yepyeni bir teknoloji” olarak nitelendirerek, “Bunun gibi yeni bir şey ortaya çıkmayalı uzun zaman oldu” demişti.

GRUP HENÜZ RESMİ AÇIKLAMA YAPMADI

The Offspring son albümleri Let the Bad Times Roll'u geçtiğimiz Nisan ayında yayınlamış ve dokuz yıl sonra ilk stüdyo LP'leriyle ses getirmişti. The Offspring'ten henüz resmi bir açılama yapılmasa da, Parada’nın paylaşımında gruba ilişkin olumsuz bir ifade yer almadı. Parada, "Grubuma karşı hiçbir olumsuz duygum yok" dedi.