Her yıl ekim ayının üçüncü haftasında yapılan ve yelken tutkunlarını bir araya getiren American Hospital The Bodrum Cup, bu yıl 15 Ekim'de başladı. 22 Ekim’e kadar devam edecek olan festival, 34. yılına girdi. Yarışmanın bu yılki teması, başta Bodrum olmak üzere Akdeniz'e kıyısı olan her yerleşim yerine sunduğu değerlerin önemine, bu değerlerin korunması ve zenginleştirilmesine ithafen “Maviye Güç Katıyoruz” olarak belirlendi.

BUGÜN 16 MİL, YARIN İSE 22,8 MİL

American Hospital The Bodrum Cup kapsamında, bugün Opet Platinum sponsorluğuyla yapılan ikinci yarış, Çökertme’den başladı. Yelkenlilerin 16 mil mesafe kat ettiği yarış Kissebükü’nde tamamlandı. Yarışın yarın yapılacak üçüncü etabında ise yarışçılar, By The SEA etabını tamamlamak üzere 22,8 mil mesafe uzunluğundaki Kissebükü-Gümüşlük rotasında yelken açacak.

YELKENLİLER TOPLAMDA 75 MİL MESAFEDE YARIŞACAK

Yelkenli yarışlarının Çağdaş Holding etabı ise 21 Ekim Cuma günü yapılacak. Gümüşlük'ten başlayıp Bodrum’da tamamlanacak olan yarışta toplamda 14,8 mil mesafe aşılacak. Festivalin son yarışı ise Anadolu Sigorta etabı alacak. 22 Ekim Cumartesi günü Bodrum’dan yelken açacak olan yarışçılar, atacakları turun ardından yarışı yine Bodrum’da tamamlayacak.

Tüm etapların toplam mesafesi 75 mil olarak kayıtlara geçecek. Yarışmaların tamamlanmasının ardından Ağanlar Tersanesi’nde ödül töreni düzenlenecek. Ödül törenin ardından ise Athena konseri ile festival kapanışı yapılacak.