Bağımsız, bağlantısız gazetecilik anlayışıyla görev yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 8 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 14.30’da başkanlık devir teslim töreni düzenliyor. TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenen törende Turgay Olcayto 10 yıldır sürdürdüğü başkanlık görevini Yeni Başkan Vahap Munyar’a devredecek.

Törende Turgay Olcayto TGC üyelerine bir veda konuşması yapacak. Turgay Olcayto’nun ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin Yeni Başkanı Vahap Munyar konuşacak. Törende Türkiye Gazeteciler Cemiyetinin 2023 faaliyetleri konusunda Genel Sekreter Sibel Güneş bilgi verecek. Tören konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erecek.

YÖNETİM KURULU VAHAP MUNYAR’I SEÇTİ

Türkiye Gazeteciler Cemiyetini son 10 yıldır başkan olarak yöneten Turgay Olcayto İstanbul’dan taşınacağı için istifa etmiş ve yeniden görev dağılımı yapılmıştı. Yönetim Kurulu 25 Aralık 2023 Pazartesi günü yaptığı toplantıda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına daha önce başkan vekili olarak görev yapan Vahap Munyar’ı seçmişti.

Toplantıda TGC başkan vekilliğine Doğan Şentürk’ün, başkan yardımcılığı görevine İhsan Yılmaz’ın, genel saymanlık görevine Hakan Güldağ’ın seçilmesine, Sibel Güneş’in genel sekreter, Nuray Karagöz’ün genel sekreter yardımcısı, Göksel Göksu, Pınar Aktaş, Uğur Güç ve Atilla Dişbudak’ın ise üye olarak görevlerine devam etmesine karar verilmişti. Turgay Olcayto’dan boşalacak yönetim kurulu üyeliğine ise ilk yedek üye Garbis Özatay’ın çağrılması kararlaştırılmıştı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu 2025 nisan ayı içinde yapılacak.