TFF, PFDK Amespor kararını resmi internet sitesinden açıkladı.

Maçtaki taraftarın neden olduğu saha olayları sebebiyle 2 maç ve 140 bin TL para cezasına çarptırılan takıma şu nedenlerle ihtar cezaları da verildi:

Statüye aykırılık,

Taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı,

TFF'nin izni olmaksızın müsabakadan canlı yayın yapılması,

Kulüp idarecisi Ömer Elaldı’nın, müsabaka esnasında akredite edilmediği T alanında bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar ile cezalandırılmasına karar verildi.

Kulübe ayrıca, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 16 bin 000 TL para cezası da kesildi.

NE OLMUŞTU?

25 Eylül Pazar günü Diyarbakır Stadyumu’nda oynanan ve Amedspor’un 2-0 üstünlüğü ile sonuçlanan Bursaspor maçında tribünde bazı taraftarlar Irak Federe Kürdistan bayrağı açmıştı.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından önce Diyarbakır Valiliği, sonra da Türkiye İçişleri Bakanlığı, bayrak açanlar hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Maçın ardından hakkında gözaltı kararı çıkarılan 7 kişiden 5’i “terör propagandası” yaptıkları gerekçesi ile gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 5 kişi daha sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım da sahada açılan bayrakların kendileriyle ilgisi olmadığını söylemiş, ayrıca Bursaspor Genel Kurul üyesinin, “Amedspor’u stadyuma getirmek için beyaz toroslarla konvoy yapalım” şeklindeki sözlerle tehdit ettiğini belirtmişti.