Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükelçi futbol’da yaşanan son gelişmeler ve alınan kararlarla ilgili açıklama yaptı.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e attığı yumruğun yankıları devam ediyor. TFF yönetim kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükelçi süresiz ara verilen liglerin tekrar başlayacağı tarihi 19 Aralık olarak duyurdu. 

KRİTİK TOPLANTIDAN YENİ KARARLAR 

"Tüm liglerdeki maçların ertelenmesi kararını almıştık. 19 Aralık Salı günü tüm ligler yeniden başlayacaktır" diyen Büyükekşi şiddete uğrayan Halil Umut Meler'in sağlık durumun hakkında da bilgi verdi. "Hakemimiz iyileşiyor ve kendisini de iyi gördük. Bugün de taburcu oldu" sözleriyle güzel haberi paylaşan TFF başkanı şiddete karşı alınacak yeni tedbirlerden de söz etti. Öncelikle somut olayla ilgili olarak "TFF olarak olayın sevklerini yaptık. PFDK yarın gereğini yaparak perşembe günü de kararını açıklayacaktır" diyen Büyükekşi "Tek vücut olmak zamanıdır." vurgusunun ardından alınacak yeni tedbilerden söz etti: "Disiplin talimatlarımızda devre arasında gerekli değişiklikleri yapma kararını aldık. Tekrar bu olayları yaşamamak için ek ilave yaptırımlar gelecek. Bunun dışında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi kanununda gerekli değişiklikler için TFF de rol alacak. Medya için de RTÜK ile işbirliklerimiz artacak."

ERTELENEN MAÇLAR 10 OCAK'TA OYNANACAK

Bu hafta oynanması gereken maçları 10 Ocak'ta oynatacağız. Salı ve çarşamba günü oynanacak maçlar normal takvim maçları. Bu haftaki maçları 10 Ocak'a ertelemiş oluyoruz.

Bir hata varsa hepimizin hatası var. Biz yönetim olarak birçok yeniliğe imza atmak için uğraşıyoruz. Hiçbir şey yapmazsanız eleştiri de olmaz. Yaptıklarımızın meyvesini Türk futbolu ileride görecek."

DERBİ TARİHİ DEĞİŞMEDİ

Bu hafta yapılması gereken maçlar 10 Ocak’a ertelenirken, 19 Aralık itibaren ligin 17’nci hafta maçları oynanacak. Bu kararla ligin 18’inci haftasındaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin tarihi değişmemiş oldu.

KULÜPLER BİRLİĞİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK, TFF BAŞKANI İÇİN İSTİFA TALEBİ GÜNDEME GELİR Mİ?

Kulüpler Birliği de yumruklu saldırının ardından olağanüstü toplanacak. Öte yandan başkanların yer aldığı bir konuşma grubunda, olay anından itibaren yazışmaların olduğu ve yarınki toplantıda Başkan Büyükekşi’nin istifasının istenmesinin oylanmasının gündeme alındığı öğrenildi. Bu konuyla ilgili gelişmeler bekleniyor.