Teyit org’dan Can Semercioğlu’nun eleştirel dijital okuryazarlık kampanyasına ilişkin açıklaması şöyle, bilgi sorununa dair farkındalığı farklı hedef kitlelerde artırmak Teyit ile yaratmak istediğimiz etki bakımından fazlasıyla önemli. Bilhassa gençlere ulaşmak için yeni yaratıcı formatlar deniyoruz, anlatım biçimimizden kullandığımız renklere kadar birçok yeniliği hayata geçiriyoruz. TikTok’ta yer almak da bu yeniliklerden biri. Zira Reuters’ın 2022 Dijital Haber Raporu’na göre TikTok haber tüketiminde en hızlı büyüyen platform. Yanlış bilgiyle mücadele etmek ve kullanıcıların eleştirel dijital okuryazarlık becerilerini TikTok’ta da güçlendirmek hiç olmadığı kadar önemli.

Bu kapsamda 2020’den beri üçüncü taraf teyit programının parçası olduğumuz TikTok Türkiye işbirliğiyle internette eleştirel düşünmenin ve yanlış bilgilerden korunmanın önemine odaklanan bir kampanya başlattık. TikTok’ta bulunan bazı içerik üreticilerinin de yer aldığı bu kampanyada şüpheli bilgileri saptama ve korunma ve çürütme yöntemlerinin yer aldığı bilgilendirici videolar yer alıyor. 

Kampanya için özel olarak hazırlanan sayfada ise teyitçiliğe dair ipuçları, videolar ve kullanıcıların yanlış bilgiye karşı atabilecekleri adımlara dair bilgilere yer veriliyor.