AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da bir toplantı gerçekleştirdi. Dar katılımlı toplantıda İstanbul İl Başkanı Nuri Kabaktepe ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu hazır bulundu. Üç saat süren toplantıya yönetimden kimse alınmadı.

Toplantıda, 2024'te yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığına kimin aday gösterileceğinin tartışıldığı öğrenildi. Parti içerisinde yapılan anketlerde ismi alınmayan Tevfik Göksu'nun ise adaylık ısrarı sürüyor.

TEK TEKA ARAMIŞ

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın kulis bilgisine göre; Göksu'nun partide adaylığına karşı çıkan herkesi tek tek arayıp, "Beni neden istemiyorsunuz" diye ikna etmeye çalıştığı aktarılıyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıda Göksu'ya nasıl bir yol haritası çizdiği henüz bilinmiyor.

İMAMOĞLU, EMEKLİLİĞİNİ TEBRİK ETMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz gün yapılan İBB Meclisi toplantısında Göksu'nun eleştirilerine yanıt vermişti.

"Kendisi emekli olacak, umutsuzluk görüyorum yüzünde" diyen İmamoğlu şunları dile getirmişti:

“Konuşmasında incitici şeyler olsa da havaya sıkılan boş tarifler olduğu için muhatap almayacağım, tenezzül edip cevap vermeyeceğim. Kurumun başında adam yok gibi bir çok şey var ama dediğim gibi, kötü söz sahibine aittir. Çok anlamlı sözler de değil. Birkaç ay sonra herhalde kendisi emekli olacak. Yolu açık olsun, öyle görünüyor. Umutsuzluk görüyorum kendi yüzünde. Yine de güzel anılarla kendileri ile vedalaşmış olduk. Yolu açık olsun, başarılar dileriz”