Muratpaşa Belediyesi’ne bağlı Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi (ASSİM), Let’s Do It! ve Türkiye Çevre Hareketi’nin birlikte organize ettiği, 17 Eylül Cumartesi ‘Dünya Temizlik Günü’ kapsamında eşzamanlı olarak sahil Sahil Antalya Yaşam Parkı ve Düden Park bölgesinde temizlik etkinliği için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan başvuruya ‘red’ cevabı geldi.

“RUTİN TEMİZLİKLER YAPILIYOR”

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Muratpaşa Belediye Başkanlığı’na yazılan cevabi yazıda; “bahsi geçen Sahil Antalya Yaşam Parkı ve sahil bandında 7/24 vardiya sistemi ile Düden Parkı’nda da rutin temizlik hizmetlerimiz manuel ve temizlik araçlarıyla yapılmakta olup; belirtilen yerde etkinliğinizin yapılması uygun görülmemiş ve izin verilememektedir” denildi.

“NEDENİNİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ”

17 Ekim Dünya Temizlik Günü nedeni ile etkinliklerini gerçekleştirmek üzere hazırlıklarını yapan örgüt temsilcileri, Düden Çayı'nda bir yılı aşkın süredir devam eden kirliliğe dikkat çekmek ve sahillere atılan izmaritler için farkındalık yaratmayı amaçladıkları için bu iki noktayı belirlediklerini  belirterek; “Dünyaca ünlü Düden Şelalesi temizlik noktalarımızdan biriydi; bir yılı aşkın bir süredir yaşanan kirliliğe dikkat çekmek amacıyla o bölgeyi belirlemiştik. Ancak temiz olduğu gerekçesiyle reddedildi! Sahiller izmarit yuvası, farkındalık yaratmak amacıyla dünyaca ünlü Konyaaltı Sahilimizi seçmiştik ancak; rutin temizlik yapıyoruz dediler ve izin vermediler! Bizler bu kentin yolcuları değil hancılarıyız. Bizler bu kararı kesinlikle doğru bulmuyoruz, nedenini anlamakta güçlük çekiyoruz!” dediler.

Konu ile ilgili görüşünü almak istediğimiz Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kendilerinin devlet memuru ve bürokrat olduklarını, bu nedenle açıklama yapamayacaklarını belirttiler.