Toplantının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketini hatırlatarak, “Depremin gerçekleştiği 6 Şubat tarihinden bu yana gelişmeleri gün gün takip ediyoruz. Depremden hemen sonra bölgeye hem arama kurtarma ekiplerimizi hem de lojistik malzemeleri ivedilikle ulaştırdık. Ben de ekibimle birlikte bölgeyi ziyaret ettim. Tekirdağ olarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımızla dayanışma konusunda iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum ama tabii ki işimiz daha bitmedi. Deprem bölgesi ile dayanışmamız devam edecektir. Bildiğiniz gibi Tekirdağ da deprem kuşağında yer alıyor. Depremin değil tedbirsizliğin öldürdüğü konusunda hepimiz hem fikiriz ve ne yazık ki bunu acı bir şekilde bir kez daha tecrübe ettik. Biz de 11 ilçe belediye başkanımız ile birlikte bu konuda bugüne kadar neler yaptığımız ve bundan sonra neler yapacağımızı konuşmak üzere bir araya geldik” dedi.

OLASI BİR DEPREM KONUSUNDA YAPILACAKLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Albayrak’ın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin olası bir depremin öncesinde ve sonrasında yapacağı çalışmalar ile ilgili projelerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Yener, binaların risk sınıflarının belirlenmesi, il genelinde afet riski en yüksek olan alanların tespit edilmesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, ilin planlı alanlarında parsel bazında yapı risk analizi, bazı mahallelerde Rezerv Konut Projesi gibi projeleri katılımcılar ile paylaştı. Sevim Avcı Yener ayrıca il genelinde 350 adet toplanma alanı olduğunu, bunların sayısının arttırılacağını da belirtti.

Sunumunun ardından deprem bölgesine giderek çalışmalara katılan Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin daire başkanları, deneyimlerini paylaştılar. Toplantı 11 ilçe belediye başkanın kendi ilçeleri ile ilgili yaptığı değerlendirmenin ardından son buldu.