Araştırma şirketi KONDA'nın kurucusu, eski CHP Genel Sekreteri, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Tarhan Erdem, Bodrum'da yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

1933 yılında Bartın'ın Kurucaşile ilçesinde doğan Erdem, aynı zamanda eski ANAP İzmir milletvekili ve TBMM Başkanlarından İsmet Kaya Erdem'in kardeşiydi. İlköğrenimini Bartın'da, ortaöğretimini Yozgat ve Kayseri liselerinde yaptı.

1959 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Şeker Şirketi ve Millî Savunma Bakanlığı'nda mühendislik, Cam Elyaf Sanayii Genel Müdürlüğü, Şişecam, Milliyet ve Doğan Şirketler Grubunda yöneticilik yaptı. 1986'da KONDA araştırma şirketini kurdu.

1953 yılında CHP'ye kaydoldu. Öğrenci derneklerinde yöneticilik, Türk Devrim Ocakları genel başkanlığı yaptı (1967-68). CHP İstanbul örgütünün ocak, ilçe, il yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 1978'de Genel Yönetim Kurulu üyesi oldu.

1999 Temmuz - 2000 Eylül arasında CHP Genel Sekreterliği yaptı. 1977 Haziran'da CHP İstanbul Milletvekili seçildi. Güvenoyu alamayan Ecevit hükümetinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı'ydı. 1992'de kurulan Demokratik Cumhuriyet Programı girişiminde çalışmalar yaptı.

KONDA Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı ve farklı dönemlerde Milliyet ve Radikal gazetelerinde köse yazıları yazdı. Radikal gazetesinin yayımına son verilmesinin ardından köşe yazılarına T24 haber sitesinde devam etti.

Tarhan Erdem araştırma ve inceleme alanında "Halkevleri", "Nisbi Temsil Nedir?", "80'leri Karşılarken", "Anayasalar ve Seçim Kanunları", "CHP İstanbul 1969 İl Kongresi Tutanağı", "CHP'de Üye Kayıtlarının Birleştirilmesi" ve "Tıkanan Siyaset" gibi kitaplara imza attı.