İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Bülent Arı, iddialara göre Kocaeli Üniversitesi’nden öğretim görevlisi olarak görev yapan akademisyene tehdit ve sözlü tacizde bulundu.

Eski doktora öğrencisi ve şu an Kocaeli Üniversitesi’nde görev yapan kadın akademisyeni “Benim olacaksın, benimle evleneceksin, yoksa seni işsiz bırakırım” şeklinde tehdit eden Arı, gözaltına alındı, daha sonra serbest bırakıldı.

kocaeligazetesi.com.tr'den Cihat Polat'ın haberine göre, Ş.K. ifadesinde Arı'nın telefonuna el koyup kendisini "Benim olacaksın, seninle evleneceğiz. Yoksa seni işsiz bırakırım" sözleriyle tehdit ettiğini söyledi. 

"OKUMA ORANI ARTTIKÇA BENİ HAFAKANLAR BASIYOR" 

Bülent Arı, geçmişte de katıldığı bir canlı yayın programında "Okuma oranı arttıkça beni hafakanlar basıyor, ben her zaman cahil halka güvendim" ifadeleriyle tepki çekmişti.

Arı, tepkilerin ardından o dönem görev yaptığı Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden istifa etmişti.

“GEÇİÇİ UZAKLAŞTIRMA”

Olayın ardından İstanbul Üniversitesi Arı’ya soruşturma başlatırken, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ise Arı’nın geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada, “Basında çıkan haberler üzerine Prof. Dr. Bülent Arı hakkında Üniversitemiz tarafından soruşturma başlatılmış olup, öğretim üyesi geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştır. Bu tedbirler kapsamında öğretim üyesinin dersleriyle ilgili program düzenlemesi duyurulacaktır” ifadelerine yer verildi.