Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde Kobani'ye insani yardım götürmek için Amara Kültür Merkezi'nde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) çağrısıyla bir araya gelen gençlere yönelik IŞİD'in canlı bomba saldırısında 33 kişi katledilmişti.

Katliama ilişkin açılan davanın bugünkü duruşmasında Adıyaman Baro Başkanlığı tarafından görevlendirilen Cüneyt Coşkun, Adıyaman Barosu olarak davaya müdahil olma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti talebi oybirliğiyle reddetti. Savcılık, 19’uncu duruşmada açıkladığı mütalaayı yineledi. Bir önceki duruşmada avukatların savunma yaptıkları belirtilerek tanık vekillerinin savunma yapmamasına karar verildi.

Karara itiraz eden dosya avukatlarından Sevda Çelik Özbingöl, reddi hakim talebine karşı beyanda bulunmayacaklarını belirtti. Özbingöl, “Bir önceki celsede savunma olarak sadece reddi hakim talebinde bulunduk. Mütalaaya karşı vekiller ve katılan aileler olarak ayrı ayrı savunmalarda bulunacağız” dedi.

Ardından dosya avukatlarından Serdil İzol, “Bir önceki duruşmada reddi hakim talebinde bulunduğumuzda usul açısından yapılması gereken tutukluluk ile ilgili bir işlem yapılması gerek. Sizin mütalaaya karşı savunma yapmamızı engellemeniz usule aykırı” diye konuştu.

Mahkeme heyeti avukatların mütalaaya karşı savunma yapma talebini bir önceki duruşmada reddi hakim talebinde bulundukları gerekçesiyle oybirliğiyle reddetti. Karara avukat ve aileler tepki gösterdi.

AİLELERDEN MAHKEME HEYETİNE TEPKİ

Savunma haklarının engellendiğini belirten katliamda yaralanan isimlerden Koray Türkay, mahkeme heyetine tepki gösterdi. Ailelerde mahkeme heyetinin kendilerini dinlemek zorunda olduğunu belirterek, "Bu davayı bu şekilde kapatamazsınız. Bizi öldürürsünüz ama buradan çıkmayız” dedi.

YARALILAR VE AİLELER SALONDAN ÇIKARILMAK İSTENDİ

Aileler ve Suruç yaralıları jandarma zoruyla duruşma salonundan çıkarılmak istendi. Avukatlar ve HDP Milletvekillerinin araya girmesiyle aile ve yaralıların salondan çıkarılması engellendi. Mahkeme heyeti duruşmaya kısa bir ara verdi. Verilen arada salona çok sayıda jandarma alındı. Aile ve avukatların bekleyişi sürüyor.