EKONOMİ

S&P: Türkiye'nin faiz artışından kaçınması zorlaştı

Kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors Global Ratings, doların üst üste kırdığı rekorların ardından Türkiye için faiz oranlarında bir artıştan kaçınmanın giderek daha zor olacağını açıkl...

Abone Ol

Kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors Global Ratings, doların üst üste kırdığı rekorların ardından Türkiye için faiz oranlarında bir artıştan kaçınmanın giderek daha zor olacağını açıkladı.

Standart and Poors Global Ratings, Türkiye'nin faiz artırmaktan kaçınmasının artık daha zor olduğunu açıkladı.

FAİZ ARTIRIMINDAN KAÇMAK ZORLAŞTI

Dolar/TL'deki dalgalanmanın arından S&P Global Ratings, Türkiye'nin olası bir faiz artışından kaçınmasının daha da zorlaştığını ifade etti. Reuters'ın sorularını yanıtlayan S&P Global Ratings'den Maxim Rybnikov, Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerini yıl başından bu yana çok azaldığı için daha fazla satamayacağını söyledi. Rybnikov, "Döviz satamayan Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitmek zorunda kalacağı ortada" dedi.

ÖDEMELER DENGESİ BASKISI HIZLANABİLİR

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumu değerlendiren Rybnikov, "Türkiye'de yurt içi yerleşikler daha fazla dövize geçmeye başlarsa ödemeler dengesi baskısı hızlanabilir" ifadelerini kullanarak daha sıkıntılı günlerin beklendiğine işaret etti.