EKONOMİ

S&P: Türkiye yatırım yapılabilecek seviyenin dört kademe altında

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors, Türkiye'nin kredi notunu B+ olarak teyit ederken görünümünü de değiştirmeyerek 'durağan' olarak belirledi. Standart and Poors Gl...

Abone Ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors, Türkiye'nin kredi notunu B+ olarak teyit ederken görünümünü de değiştirmeyerek 'durağan' olarak belirledi.

Standart and Poors Global Ratings, Türkiye'nin kredi notunun yatırım yapılabilecek düzeyin oldukça altı olan B+ olarak kaldığını teyit etti.

GÖRÜNÜM DURAĞAN

S&P Global Ratings, Türkiye'nin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin dört kademe altında “B+” olarak teyit etti. Ayrıca kurum, not görünümünü değiştirmeyerek “durağan”da bıraktı. S&P 7 Mayıs 2020'deki önceki değerlendirmesinde, Türkiye'nin uzun vadeli Döviz cinsinden kredi notunu "B+" ve uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "BB-" olarak teyit etmiş, not görünümünü durağan olarak belirlemişti. S&P, Türkiye'nin kredi notunu Ağustos 2018'de kurda yaşanan sert yükseliş esnasında düşürmüştü.