İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çanakkale Jandarma Eğitim Merkez Komutanlığı'nda düzenlenen Yedek Subay Temel Eğitim Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, mezunların millet için önemli görevlerde bulunacağını söyledi. Almanya'da 16 milyon, Amerika'da 51 milyon göçmenin yaşadığını belirten Soylu, Orta Doğu ve Afrika'dan gelen göçmenlere Akdeniz'i ve Ege'yi 11 yıldır "mezarlık" yapanların, göçmen botlarını kurşunladığını savundu.

Bakan Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bize yıllarca hukuk dersi verdiler ama PKK'dan DEAŞ'a, FETÖ'den DHKP-C'ye kadar desteklemedikleri terör örgütü kalmadı. Bize yıllarca demokrasi dersi verdiler. Bizim ülkemizden Afrika'ya, Orta Doğu'ya, Orta Asya'ya kadar darbe tezgahlamadıkları ülke kalmadı. Bize yıllarca insanlık dersi verdiler. Afrika'da sömürmedikleri ülke kalmadı. Irkçılık yapmadıkları millet kalmadı."

"TERÖRÜ VE LGBT'Yİ DAYATANLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Türkiye'nin güçlü ve ayakta kalmak zorunda olduğunu dile getiren Soylu, sadece kolluk birimleriyle değil üretimiyle, sanayiyle, mühendisiyle, öğretmeniyle, ahlakıyla, aile yapısıyla, çalışkanlığıyla, inancıyla hep birlikte ayakta kalmak zorunda olunduğunu söyledi. Türkiye'nin kendi savunma sanayi ürünlerini üretmeye başladığını hatırlatan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bize terörü dayatanlara, bize LGBT'yi dayatanlara, bize ekonomik esaret dayatmaya çalışanlara, bize merhametsizliği, bize mazluma sırt çevirmeyi, bize teröristle pazarlık etmeyi dayatanlara, 3-5 emanet silah buldu diye bize özgürlüğümüz için hürriyetimiz için bağımsızlığınız için bunu çekemedikleri için Ayasofya'da Ezanı Muhammedi okunuyor diye parmak sallayıp had bildirmeye çalışanlara teslim olmayacağız."

Kimsenin elini havada bırakmadıklarını, kimseye sırtlarını dönmediklerini belirten Soylu, "Kim ne derse desin dünyanın en stratejik ve en başarılı göç yönetimini ortaya koyuyoruz. Tüm fitne ve deformasyon çabalarına rağmen göçü bu ülke için bir güce, geleceğe ait bir katkıya dönüştürmek için de çabalıyoruz" dedi.