Maraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük bir yıkıma yol açtı.

İktidar, deprem sonrası en kritik zaman dilimi olan ilk 24 saatte ve diğer günlerde, yardımların ve arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesine geç gitmesinden dolayı eleştirildi.

İktidar kanadındaysa, bakanlıklardan belediyelere hiçbir kuruma yönelik bir gözaltı veya soruşturma olmazken, müteahhitlere yönelik yargılamalar kız kazandı.

AKP'li  Tayyar: Her kurum hesap vermeli

AKP MKYK Üyesi ve eski Milletvekili Şamil Tayyar da, sosyal medya hesabından hem iktidarı hem de sorumluları eleştiren bir paylaşımda bulundu.

Ara ara iktidara yönelik eleştirilerini dile getiren Tayyar, Maraş depremlerinde yargılamanın müteahhitlerle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayarak "Her kurum, hesap vermeli" dedi.

Tayyar'ın paylaşımı şu şekilde:

"Yıkılan binalarla ilgili soruşturmalar önemli. Yapanın yanına kâr kalmamalı. Sadece müteahhitler değil yapı denetim şirketleri gibi sorumluluk zincirindeki her kurum, hesap vermeli. Savcılarımızdan vatandaş olarak beklentimiz budur"