Saros Araştırma'nın anketinde "Bu pazar bir Milletvekili seçimi yapılırsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusu katılımcılara yöneltildi. Ankete göre AKP'nin oyu yüzde 33,1 olurken CHP'nin oyu yüzde 25,9 olarak ölçüldü. Ankette İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 11,5 olarak belirlendi.

Son anket açıklandı: Katılanların yüzde 91'i, 'o isme asla oy vermem' dedi! - Resim: 1

"Bu pazar bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa x adaya oy verir misiniz?" sorusunun sorulduğu ankette; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a asla oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 54,7 olarak ölçüldü. Asla oy verilmeyecek liderlerin zirvesinde ise yüzde 91,5 oranıyla Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yer aldı.

Son anket açıklandı: Katılanların yüzde 91'i, 'o isme asla oy vermem' dedi! - Resim: 2

"Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi ittifakın adayına verirsiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 43,7'si Millet İttifakı'nın adayı cevabını verirken, yüzde 40,1'i Cumhur İttfakı'nın adayı dedi. Sol İttifakı adayının oy oranı ise yüzde 8,8 olarak ölçüldü.

"Cumhurbaşkanlığı seçimini sizce kim kazanır?" sorusuna katılımcıların yüzde 48,9'u Millet İttifakı'nın adayı yanıtını verdi. Cumhur İttifakı adayı ise yüzde 38,4'te kaldı.

Son anket açıklandı: Katılanların yüzde 91'i, 'o isme asla oy vermem' dedi! - Resim: 3

Katılımcılara "Millet İttifakı'nın adayı sizce kim olmalı?" sorusu yöneltildi. Seçenekler arasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 30,7 ile en yüksek oyu aldığı görüldü.

Anketin en dikkat çekici verilerinden biri de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görev onayı oldu. Erdoğan'ın görev yapış tarzını onaylamayanların oranı yüzde 63 olarak ölçüldü.

Ankette Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun karşı karşıya geldiği olası bir cumhurbaşkanlığı seçimi soruldu. Katılımcıların yüzde 50,5'i Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini söyledi.