SOL Parti, Çernobil faciasının 37. yıl dönümü nedeniyle yarın Akkuyu Nükleer Santrali’ne dikkat çekmek için “Akkuyu Çernobil olmasın, gönderelim” sloganıyla eylem yapacak.

SOL Parti Mersin Milletvekili Adayı İlknur Başer, eylem öncesinde, AKP Mersin Milletvekili Adayı Nureddin Nebati’nin Akkuyu Nükleer Santrali’ni ziyareti sırasında söylediği sözlere tepki gösterdi. Başer, bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Depremde enkaz altında bırakarak; selde, yangında önlem almayarak ölüme sürükledikleri insanlarımızın hesabını vermeyen iktidar, Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki ısrarı ile halka felaket üretiyor. ‘Yerli ve milliyiz’ diye övünenler, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yakıtını Rusya’dan getirip, üretilecek elektriğe alım garantisi vererek bu ülkeyi emperyalist şirketlere talan ettiriyor.

AKP Mersin Milletvekili Adayı Nureddin Nebati, Akkuyu Nükleer Santrali’ni ziyaret ettiğinde, muhalefete yüklenerek, ‘Bu ülke, elektriğiyle, gazıyla, otomobiliyle büyümeye devam edecek. Onlar soğan cücüğüyle, biz nükleer santralin yakıtıyla uğraşacağız. Zihin dünyamız bizim böyle çalışıyor’ diyerek saçmalardan seçmelerine devam etti. Siz, 21’inci yüzyılda depremde halka arama-kurtarma gönderemeyen, canlı canlı insanlarımızı ölüme gönderenlersiniz. Sizin zihniniz, emperyalist şirketlere bu ülkeyi talan ettirmeye çalışır. Sizin zihniniz, halkı değil şirketleri zengin ettirmeye çalışır. Sizin zihniniz, bu ülke halkının, Mersinlilerin hayatını yok sayıp kendi cebinizi, kesenizi ‘nasıl doldururum’a çalışır.

Çernobil faciasının üzerinden 37 yıl geçti. Çocuklarımızın geleceği için, yaşam için, Çernobil’in 37. yılı olan 26 Nisan’da saat 17:00’de Kushimato sokakta, 17:30 da Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda buluşalım diyoruz. Yarın çok geç olmadan haklarımız ve geleceğimiz için örgütlenelim.”