Haber: Fatoş Erdoğan

SOL Parti milletvekili adayı Dr. Osman Öztürk, 20 yıllık AKP iktidarında kamu sağlık sistemi çöktü. Özel sağlık sistemi beslendi gelişti ama orada parası olmayan kimseye hizmet verilmedi. Geceliğine 15 bin lira istenen özel hastanelerde vatandaşın eline bir poşet ilaç verip gönderdiler. Bugün hastanelerde randevu dahi alınamıyor.

Yıllardır sağlık alanında çalışmalar yürüten İstanbul Tabip Odası yöneticiliği yapan Sol Parti İstanbul 2. bölge, 1. sıradan milletvekili adayı Dr. Osman Öztürk, Bu seçimler ülkemiz için çok önemli. Tarihi bir kırılma noktasındayız diyerek sözlerine başladı. Bu seçim aynı zamanda AKP'nin 20 yılı bitiren, 21 yılın içinde olan, icraatlarının da bir referandumu olacak. 20 yıllık AKP döneminde kamu sağlık sistemi çöktü, özel sağlık sistemi beslendi.” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ TEK ADAM REJİMİNE SON VERMEK

Önceliğimiz tek adam rejiminine son vermek vurgusunda bulunan Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun içinde Kemal Kılıçdaroğlu kazanmasını için bir oy ona istiyoruz. Onun dışında da tabii ki milletvekili seçimleri de önemli. Biz Sol parti olarak Güç birliği; TKP ve TKH hareketiyle birlikte ittifak halinde giriyoruz. 15 Mayıs'tan itibaren de bu ülkede mücadele eden devrimcilere, sosyalistlere ihtiyaç var. Türkiye'de emeğin hakları için, halkın hakları için, kadınlar için, çocuklar için doğa için mücadele eden devrimcilerdir ve o yüzden de alacakları her oyun çok değerli olduğunu düşünüyoruz." 

AKP DÖNEMİNDE KAMU SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

"Bu seçim döneminde sağlık ne yazık ki çok az gündeme geldi. Diğer konular çok baskın çıktı ama sağlıkta çok önemli çünkü AKP döneminde 20 yılda kamu sağlık sistemi çöktü. Bugün hastanelerle randevu dahi alınamıyor. Özel sağlık sistemi beslendi gelişti ama orada parası olmayan kimseye hizmet verilmiyor. Biz bunu korona salgınında yaşadık. Hakikaten hastanelerin dolup taştığı sedye  üzerinde dahi yer bulunamadığı zamanlarda özel hastaneler, sosyal güvenlik kurumundan aldığı paranın dışında geceliğine 15 bin lira istediler İstanbul'da. Vermeyin de eline bir poşet ilaç verip gönderdiler. Türkiye'de herkese eşit, ücretsiz, nitelikli, kamucu bir sağlık sistemi için mücadelemi, sözümü, tutumumu, meclise yansıtmaya çalışacağım.

TÜM TÜRKİYE'DE İRADEMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Osman Öztürk, "Seçim güvenliğine ilişkin neler yapacaksınız? sorusuna şöyle cevap verdi:

"Aslında seçimde çok hileler yapıldığını biliyoruz ama işte İstanbul seçimi gibi de bir örnek var önümüzde eğer bariz bir oy farkı olursa bunu kabullenmeme gibi bir şansları yok. Böyle atı alan Üsküdar'ı filan geçemeyecek. O konuda da toplum bilinçlendi. Ama bütün bunlara rağmen eğer bir sonucu kabul etmeme, seçim sandıkları manipüle etme, orada birtakım hileler yapmaya kalkarlarsa; Cumhur İttifakı'nın dışındaki bütün partiler temas halinde birbiriyle sandıklarına sahip çıkacağız oyumuza da sahip çıkacağız. Tüm Türkiye'de sandığa Oyumuza, irademize sahip çıkacağız. Oylar hepimizin hangimize verilmiş olursa olsun onlar hepimizin oyu. Sonuçlarını da hep birlikte sahip çıkacağız."