Sinop Aşıklar Caddesinde sezonluk iş yapan esnaf, ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sorunları ANKA haber Ajansı’na anlattı. Caddedeki tezgahında bileklik satan Ayşe Ozan, "Para kazanıyorum derken para kazanıyorsun ama paranın değeri de yok. Geçen sene ben 10 liraya bileklik sattım. Bu sene 15 liraya satıyorum. Ama aynıya denk geliyor. Yani para kazanmadım. Geçen sene daha çok rağbet vardı. Pandemi döneminde bile daha çok rağbet vardı. İnsanların çoğunluğu sorup geçiyor. Hayat pahalı. İnsanlar nasıl bu şartlar altında alışveriş yapsın? Alım gücü yok ki. Ben, insanca yaşamak istiyorum. Bu sattığım ürün, malzeme paramla denk geliyor. Bu, bir de benim kendi emeğim. Satışlardan memnun olan arkadaşlar olabilir ama ben memnun değilim" diye konuştu.

“GEÇEN SENEYE GÖRE KAZANAMADIK”

Fatih Arı ise "Gene çok şükür ama geçen seneki talebi bulamadık. Mazot pahalı. İnsanlar ekonomiden dolayı biraz sıkıntı yaşıyor. O yüzden gidiş gelişleri sıkıntı. Sinop’ta cezaevi de kapalı. Onun da etkisi oldu. Geçen seneye göre kazanamadık. Geçen sene daha güzeldi, daha hareketliydi, daha kalabalıktı" dedi.

Esnaf Aydın Kalkan da "Ürünlerimiz geçen seneye göre zamlandığı için, benzin parası yüzde 300, yüzde 400 arttığı için bu sene satışlar fazla olmadı. Otobüs biletleri de pahalandı. Büyük şehirlerden gelenler olmadı. Geçen sene 1 milyon kişi geldiyse bu sene tahminim 400-500 bin kişi gelmiş olabilir. Allah’tan Almanya’dan arkadaşlar geldi de biraz bize yardımcı oldular. Bütün stantlardan alışveriş yaptılar. Belediyemiz her konuda, stantlarımız konusunda hep yardımcı oldu. Belediyemiz yaptı kulübelerimizi, elektrik paramızı da ödüyor. Çok memnunuz" diye konuştu.

Görüntü dökümü:

*Ayşe Ozan

*Fatih Arı

*Aydın Kalkan

*Detay görüntüler