MUSTAFA USTA

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, Sinop’a kruvaziyer turizmi kapsamında bu sezon 15 sefer yapan Astoria Grande adlı geminin Sinop’a ekonomik katkıda bulunmadığını belirterek, “Bir kere biz hazır değildik. Şehrin içerisinde bir inşaat devam ediyor. Yürüyecek yer yoktu. İnsanlar çarşıya nasıl gideceğini bile bilmiyordu. Herhangi bir yönlendirme, bir karşılama yoktu. Herkese iğne batırmak lazım herhalde" dedi.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, 15 sefer yapan Astoria Grande adlı kruvaziyer geminin Sinop’a yeterince ekonomik katkıda bulunmadığını belirtti. Çobanoğlu, şöyle konuştu:

"HERKESE İĞNE BATIRMAK LAZIM HERHALDE"

"Yeterince ekonomik katkıda bulunamadı. Bir kere biz hazır değildik. Şehrin içerisinde bir inşaat devam ediyor. Yürüyecek yer yoktu. İnsanlar çarşıya nasıl gideceğini bile bilmiyordu. Herhangi bir yönlendirme, bir karşılama yoktu. Herkese iğne batırmak lazım herhalde. O inşaatın bitiremeyen, tüm yaz boyunca onu orada bırakan, toparlayamayan kimse herhalde TOKİ başka olmak üzere. İkincisi bu ticaret kanallarını yeterince tartışıp hazırlık yapmayan başta esnafımız buna belki düzenleme yapması gereken belediye belki Ticaret Odası ve benzeri kurumlar. Yani şöyle diyelim biz burada gelen turisti karşılayıp 'hadi kardeşim paralarınızı alalım' diyecek bir sistem kuramadık. Bunu hem sattığımız ürünler bazında yani yeterince pahalı ürünler satamıyorsunuz. Gelen turist zengin turist. Orada bulamadığı ürünleri almak istiyorlar. Ya da buradaki yerel ürünleri almak istiyorlar. Ama biz çok bir şey veremiyoruz. Verdiğimiz incik boncuk.”  

Görüntü dökümü:

*Ahmet Çobanoğlu

*Sinop limanına demirleyen Astoria Grande adlı gemiden görüntüler (ARŞİV)

*Sinop limanına demirleyen Astoria Grande adlı gemiden drone görüntüleri(ARŞİV)