Doç.Dr Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022 Cuma günü Ankara’nın göbeğinde Çukurambar’da silahlı suikast sonucu öldürülmesi ile ilgili olarak soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında tetikçiyi taşıyan motosikleti kullanan Vedat Balkaya, cinayeti organize eden Doğukan Çep, Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel evinde yakalanması ile birlikte gündeme gelen Tolgahan Demirbaş ve avukat Serdar Öktem’in de aralarında olduğu 18 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında hala firari olan tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul’dan bir transporter araçla Ankara’ya getirdikleri ortaya çıkan iki özel harekât polisi de yer almıştı.

HER GEÇEN GÜN YENİ DETAYLAR

Soruşturmaya ile ilgili olarak detaylar da her geçen gün çoğalmaya başladı. T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre; yapılan çalışmalarda, cinayet öncesi Çukurambar bölgesinde keşif yapan ve hala tutuklu bulunan şüphelilerden birinin, keşif yaptığı sırada trafik polislerince yapılan rutin kontrole takıldığı anlaşıldı. Buna göre, olaydan birkaç gün öncesinde Ankara’ya gelerek, cinayetin işlendiği Çukurambar bölgesinde keşfe çıktı. Şüpheli, keşif esnasında polisler tarafından rutin kontrol için durduruldu. Yapılan GBT sorgusunda şüpheli hakkında daha önce işlemiş olduğu bir suçtan kaynaklanan kesinleşmiş ceza bulunması nedeniyle yakalama kararı çıkarıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine polis şüpheliyi gözaltına aldı.

Şüpheli, kesinleşen cezasının üç yılın altında olması ve bu sürenin de denetimli serbestlik süresi içinde kalması nedeniyle aynı gün açık cezaevine nakledilerek serbest bırakıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan şüphelinin AK Parti Genel Merkezi ile ABD Büyükelçiliği’nin de bulunduğu bölgede keşfe çıkması ihmal tartışmalarını da beraberinde getirdi.