Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında MHP’li isimler ve iki özel harekat polisinin de yer aldığı tutuklamalara bir yenisi daha eklendi.

TUTUKLU SAYISI 21’E YÜKSELDİ
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen A.A, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Böylece soruşturmada toplam tutuklu sayısı 21’e yükseldi.

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022’de Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi’nde bir binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

NE OLMUŞTU?
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambarı’nda silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Ateş hayatını kaybetti. Ateş’e gerçekleştirilen suikasta ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında MHP’li yöneticiler ve 2 özel hareket polisinin de bulunduğu 20 kişi tutuklandı.

MHP ve Ülkü Ocakları’nın Ateş’in ölümünün ardından taziye mesajı yayımlamaması, parti tabanında tepkiye neden oldu. Bazı MHP’liler bıyıklarını keserek partilerinden istifa ettiklerini sosyal medyadan duyurdu.

MHP’DE PEŞ PEŞE İSTİFALAR
Soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk, Ülkü Ocakları Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve MHP’nin eski İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı, avukat Serdar Öktem’in tutuklanması, ‘siyasi cinayet’ iddialarını güçlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın açıklamaları ise parti tabanında rahatsızlığa neden oldu. Sosyal medya üzerinden çok sayıda MHP’li istifalarını peş peşe açıklamaya başladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında istifalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bıyığını kesmiş ayrılanlar varmış. Manen yanımızda olmayanlarla zaten ilgilenecek değiliz. İşimize, önümüze bakıyoruz, yolumuza devam ediyoruz” dedi.

AİLEDEN ‘ADALETE GÜVENİYORUZ’ MESAJI
Ateş’in eşi Ayşe Ateş ise MHP’li Yalçın’a tepki gösterirken, soruşturmanın devam ettiğini belirterek ‘Adalete güveniyoruz’ mesajı verdi. Ayşe Ateş şunları söylemişti: “Kör değiliz, sağır değiliz, dilsiz değiliz. Duam ve beklentim odur ki şehidimizin kırkı çıkmadan gerçekler ortaya çıksın. Tüm gerçekler belgeleriyle ortaya çıktığında bugünlerde yapılan bu ve benzeri açıklamaların mahiyeti daha iyi anlaşılacaktır.”

TETİKÇİ DE YAKALANDI
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastının firari tetikçisi Eray Özyağcı da 6 Şubat’ta yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Özyağcı “tasarlayarak kasten öldürmek” suçlamasıyla tutuklandı.

ATEŞ’İN DAYILARINDAN SERT TEPKİ
Sinan Ateş’in dayısı Mustafa Bozkurt, “Sinan evladımızın 40’ı mevlidini 11 Şubat Cumartesi akşam okutacağız. O güne kadar sabırla bekleyeceğiz. Ondan sonra bir şeyler açıklanamaz ise biz bildiklerimizi anlatacağız” derken, diğer dayısı Halil İbrahim Bozkurt da “Eğer sözler tutulmazsa yurdun her köşesinden bizi bekleyen dostlarımız konuşmaya başlayacaklar” ifadelerini kullanmıştı.

MUHALEFETTEN ‘ADALET’ SÖZÜ
Ateş’in evini muhalefet partisi genel başkanları ve temsilcileri ziyaret etti. Liderler, Ateş’in ailesine ‘adalet’ sözü verdi. Cumhur İttifakı’ndan ise Ateş’in evine herhangi bir taziye ziyaretinde bulunulmaması dikkat çekmişti.