Duvar’a konuşan DEM Parti Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Kadri Esen, projelerini anlattı.

Esen'in projeleri arasında otopark, dört mevsime uygun, kesim yeri de olan modern hayvan pazarı, köylere sefer düzenleyen araçlar, Kürtçe için kurslar açmak var.

Kürtçe gazetenin genel yayın yönetmenliğini yaptığı için Kürtçeye ayrı bir önem veriyor Esen.

Belediyeye kayyımlar atanmadan önce tabelaların iki dilli olduğunu belirten Esen, "Bunları tek dilli, Türkçe yaptılar. Bununla yetinmediler, bir de şehir merkezindeki esnafa Türkçeyi dayattılar. Seçildiğimizde Kürtçe tabela asan esnafa vergi indirimine gideceğiz. Belediye olarak bu konuda esnafımıza yardımcı olacağız" diye konuştu.

Kayyımların düzenlediği kültür sanat etkinliklerinin Silvan'la, Silvan'ın kültürü ve diliyle ilgili olmadığını ifade eden Esen, bunun asimilasyon politikası olduğunu vurguladı. Esen, belediye olarak Kürtçe ağırlıklı etkinliklere ağırlık vereceklerini söyledi.

Esen, seçimi kazanacaklarına inanıyor. Ancak Silvan'da 4 bağımsız adayın bulunduğunu belirterek, Silvanlıları oylarını bölmemek konusunda uyarıyor:

"Silvanlılar AKP'ye kanmayacaktır, bunu biliyoruz. Ancak seçimi kazanma şansı olmayan bağımsız adaylara da kanmasınlar istiyoruz. Oylarını DEM'de buluştursunlar. Silvan, DEM'le kazanacak."