Dün, içki ve sigaranın Özel Tüketim Vergisinin (ÖTV) maktu tutarlarına yüzde ÜFE oranında yani yüzde 47,40 oranında zam yapıldı. ÖTV zammının ardından sigaraya yeni zam beklentisi de yaşanıyor.

Buna göre, en düşük 17.5 liraya satılan sigaralar, 4.5 lira zamla 22 liraya satılacak. 18 liralık sigaralar da 22 lira olacak. 22 liranın altında sigara kalmayacak.

Bu arada Philip Morris grubuna ait sigaraların yeni fiyat listesi paylaşıldı. Buna göre bu gruptaki en düşük sigaranın fiyatı 21.50 TL oldu.

photo5954205689381500434-1-370x800

"TÜRKİYE GENELİ DÜKKANLARI KAPATIYORUZ"

Söz konusu karar sonrası içki fiyatlarını etiketeyansıttığını ancak kendilerine bu konuda hiçbir bilgi verilmediğini belirten Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, "Fiyat geçişini, odalar yerine metro marketten öğreniyoruz. Ayıp artık ayıp. 'Zincir marketlerde sigara satışını durdurdu' haberleri geliyor. Nereye gidecek bu durum" derken, "Türkiye geneli dükkanları kapatıyoruz. Firmaların ürün vermemesi telefonları açmamaları sebebiyle muhatap bulunamadığından zincir marketlerin otomatik yüzde 40 zam yapmaları bizlerin ticaretini sekte vurmuştur ülkemiz adına geçmiş olsun. Ya zamlar açıklansın ya da ürün versinler" ifadesini kullandı.