GÜNDEM

Hayvanların sokaklardan toplanmasını isteyen Sevilay Yılman'a büyük tepki! Cenk Eren: Artık size selam bile vermem!

Dün Habertürk’te ‘Ya evinize alacaksınız ya da barınağı kabul edeceksiniz!’ başlıklı yazısında sokak hayvanlarının toplanmasını ve kapatılmasını isteyen Sevilay Yılman büyük tepki çekti. Yılman'ın önerilerine hayvanseverler sosyal medya üzerinden #ozurdilesevilay hastag'iyle tepki gösterdi. Tepki gösterenlerden biri de ünlü şarkıcı Cenk Eren oldu. Eren, "Siz benim selam vereceğim biri olamazsınız" diye yazdı.

Abone Ol

Habertürk’te yazdığıyla tepki toplayan Sevilay Yılman yazısında kendini hayvansever olarak tanımlasa da sokak köpeklerinin insanlara neredeyse yaşam hakkı bırakmayacağı iddiasında bulundu.

“YA SAHİPLENİLECEK YA DA BARINAKLARA ALINACAK”

Yazının detaylarında Sevilay Yalman şu ifadeleri kullandı:

"Bir hayvansever olarak da inanılmaz hicap duyuyorum ama başıboş sokak köpekleri sorunu hakikaten korkunç bir noktaya evrilmiş durumda. İnsanlara saldırıyorlar. Çocukları parçalıyorlar ve ölümlerine sebep oluyorlar. Bazı bölgelerde öyle çeteleşmişler ki... Neredeyse bize yaşam hakkı bırakmayacaklar. Ayrıca sadece insanlara değil. Diğer canlılara da zarar veriyorlar. Geçen gün bir haberde gördüm. 3 köpek, zavallı bir kediyi ortalarına almış vahşice parçalıyorlardı. İçim kıyıldı o kediciğin çırpınışları karşısında. Velhasıl… Sorun büyük değerli okurlarım ve ama çok şükür ki çözümü de belli! Ya sahiplenilecek bu hayvanlar... Ya da barınaklara alınacaklar."

Bu yorumların ardından sosyal medya üzerinden hayvanseverler harekete geçerek sokak hayvanlarının hakkını savunup #ozurdilesevilay başlığıyla da Sevilay Yılman’a tepki gösterdi.

Twitter üzerinden tepki gösteren bazı hayvanseverler şunları yazdı: