Sağlık ve Sosyal Hizmet Emeklileri Sendikası Sinop İl Başkanı Ayhan Çalık, 14 Mart Tıp Bayramında mutlu olmadıklarını ifade etti. 14 Mart Tıp Bayramı Haftasını mücadele haftası olarak kabul ettiklerini belirten Çalık, "Hastalar hiçbir şekilde memnun değil. Çok uzun sürelere randevular veriliyor ya da sistem çalışmıyor. Randevu alınamıyor. Normal hastalar bir şekilde işlerini yürütüyor ama ülkemizde kemoterapi gören kanser hastaları ve kronik hastalar uzayan randevulardan dolayı gerçekten zor durumdalar. Katılım payları hastaları zorluyor artık" diye konuştu.

"GEREKEN YARDIM DEPREMZEDELERE ANINDA ULAŞMADI"

Ayhan Çalık, ANKA Haber Ajansışunları söyledi:

"Hiç mutlu değiliz. Gerek sağlık sistemimizin getirildiği durum gerekse ülkemizin içinde bulunduğu durum açısından hiç mutlu değiliz. Gönül isterdi ki bayram tadında bir 14 Mart olsun ama 14 Mart’ı kutlayamıyoruz. Biz bu haftayı mücadele haftası olarak kabul ettik ve öyle değerlendirmeyi planladık. Sağlıkçılar hak ettikleri yerde değiller. Sağlık emekçilerinin talepleri hiçbir şekilde yerine getirilmedi. Ülkemizde yaşanan aslında doğal bir olay olan ve afet haline dönüştürülen depremde depremzedelerin elinden tutulmadı. Depremzedeler hala zor durumda yaşıyorlar. Devletin anında deprem bölgesinde olması gerekirken çok geç kalındı. Bir de devletin bu afetlerde müdahale etmesi gereken sağlık kuruluşları vardı. Onlardan beklentilerimiz vardı. Depremzedelerin beklentileri vardı. O yardım kuruluşları depremzedelere anında müdahale etmek yerine çarkı farklı şekillerde çevirmeye çalıştılar. Bu yüzden de gereken yardım depremzedelere anında ulaşmadı. Bu yüzden mutsuzuz.

"ÇOK UZUN SÜRELERE RANDEVULAR VERİLİYOR YA DA SİSTEM ÇALIŞMIYOR"

Hastalar hiçbir şekilde memnun değil. Çok uzun sürelere randevular veriliyor ya da sistem çalışmıyor. Randevu alınamıyor. Normal hastalar bir şekilde işlerini yürütüyor ama ülkemizde kemoterapi gören kanser hastaları ve kronik hastalar uzayan randevulardan dolayı gerçekten zor durumdalar. Katılım payları hastaları zorluyor artık çünkü kronik hastalar her gün sağlık kuruluşlarından destek almak zorundalar ve her başvurduklarında bir katılım payı çıkıyor. Bu aşamaya geçtikten sonra da kendilerine gerekli olan ilaçları piyasada bulamaz hale geldiler ve tedavi olamayan giderek büyüyen yumak halinde hastalarımız çoğalıyor."