Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şubesi, Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü binasının durumuna ilişkin video yayınlayarak, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden, Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü binası hakkında “depreme dayanıklılık raporu” talep etti:  Çalıştığımız kurumlarda can güvenliğimiz artık yok.

BEYOĞLU İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE,

Konusu : Kurumunuzun bina sağlamlık raporu alınması ve sendikamıza bir suretinin gönderilmesi talebi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve

Toplu Sözleşme Kanununun 5/1 maddesinde belirtilen “Sağlık ve Sosyal Hizmetler” hizmet kolunda

örgütlü bulunan ve aynı yasa kapsamında faaliyet gösteren bir sendikadır. Sendikamız kurumunuzda örgütlüdür. Sendikaların görevi üyelerinin ve çalışanların hak ve hukukunu korumak ve kazanılması için çalışmaktır. Bu çerçevede hastanenizdeki üyelerimizin, diğer personelin ve hastaların can güvenliği sendikamızın ilgi ve çalışma alanlarındandır. Bilindiği gibi Kahramanmaraş ve Hatay Merkezli iki büyük deprem sonucu binlerce yurttaşımız hayatını kaybetmiş, binlerce yurttaşımız yaralanmış ve yurttaşlarımız maddi, manevi çok büyük zararlara uğramıştır.

Deprem neticesinde bazı il ve ilçelerde hastaneler de yıkılmış, hasar görmüş ya da kullanılamaz hale gelmiştir. Sağlık kurumları mesai saatleri ya da yataklı sağlık kurumlarında gün boyu hastalar ve sağlık personeli bulunmaktadır. Sağlık kurumları aynı zamanda depremlerden sonra yaralı yurttaşların da tedavi gördüğü yerlerdir.

İstanbul’ da yakın ya da uzak bir dönemde deprem olacağı bilimsel bir gerçekliktir. Bu nedenle, sağlık kurumlarında belirli aralıklarla bina sağlamlık, depreme dayanıklılık testi yaptırıp rapor almalıdır.

Kurumunuzla ve kurumunuza bağlık aile hekimliği binalarıyla ilgili yakın zamanda alınmış bir rapor varsa bir örneğinin sendikamıza gönderilmesini; yakın zaman da alınmış bir rapor yoksa en kısa zamanda yetkili mercilerden bina sağlamlık, depreme dayanıklılık raporu alınıp bir örneğinin tarafımıza gönderilmesini talep ediyoruz.

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİ SENDİKASI ŞİŞLİ ŞUBESİ