GÜNDEM

Şentop: Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışanlar, mutlaka kendi ülkelerinde huzursuzluğu tadacaktır

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıya ilişkin, “Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışanlar, er veya geç kendileri istikrarsızlaşacaktır. Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışanlar, kimler olursa olsun, hangi ülkeler olursa olsun, mutlaka kendi ülkelerinde huzursuzluğu tadacaktır” dedi.

Loading...

Abone Ol

Mustafa Şentop, bugün İstiklal Caddesi’ne giderek, terör saldırısının düzenlediği noktaya, saldırıda yaşamını yitirenler için karanfil bıraktı. Şentop, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“DEVLETİMİZ, BUNLARA GEREKLİ CEVABI VERMEYE HER ŞARTTA HER VASITADA MUKTEDİRDİR”

“Dün gerçekleşen hain terör saldırısı, patlatılan bomba sebebi ile altı vatandaşımız vefat etti, şehit oldu. 81 vatandaşımız yaralanmıştı. Önemli bir kısmı taburcu oldu, şu anda tedavisi devam edenler var. Ben, öncelikle vefat eden vatandaşlarımıza cenabı Hak’tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabır, milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da en kısa zamanda şifalar temenni ediyorum. Tabii acımız büyük, öfkemiz büyük. Türkiye’ye bu şekilde terör örgütleri ve terör vasıtası ile mesaj iletmek isteyenler, Türkiye’yi istikrarsızlaştırmayı, huzurunu bozmayı hedefleyenler mutlaka bunun karşılığını bulacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Milletimiz, olayın gerçekleştiği andan itibaren kimlerin hangi haince söylemler içerisinde olduğunu, bu işle ilgili olarak hangi hanince değerlendirmeyi yaptığını biliyor, takip ediyor. Gerek kuklaları gerekse kuklaların arkasındaki kuklacıları milletimiz biliyor, devletimizin de bunlara gerekli cevabı vermeye her şartta her vasıtada muktedirdir.

TÜRKİYE’NİN HUZURUNU BOZMAYA ÇALIŞANLAR, HANGİ ÜLKELER OLURSA OLSUN, MUTLAKA KENDİ ÜLKELERİNDE HUZURSUZLUĞU TADACAKTIR”

Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışanlar, er veya geç kendileri istikrarsızlaşacaktır. Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışanlar, kimler olursa olsun, hangi ülkeler olursa olsun, mutlaka kendi ülkelerinde huzursuzluğu tadacaktır. Ben, tekrar milletimize başsağlığı diliyorum. Burada güvenlik güçlerimizi de tebrik etmek isterim, çok kısa bir zamanda faili tespit ettiler. Bunun mutlaka ilişki ağıda ortaya çıkartılacaktır. Arkasında hangi güçlerin bulunduğu da tespit edilecektir. Bunla ilgili gereken cevabı elbette şiddetli bir şekilde vereceğiz.”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise şu açıklamayı yaptı:

“58 kişi hastaneden taburcu oldu. Serviste yatan 17 kişi var şu an itibariyle. 6’sı yoğun bakımda. 2’sinin durumu diğerlerine nispeten ağır. Rabbim hepsine şifalar versin diyoruz.”