CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, geçen cumartesi günü evlerinin mutfağından çektikleri videoyla maddi koşullar yüzünden beslenme sorunu yaşayan çocuklara değinmişti. Selvi Kılıçdaroğlu, “Gerçekten de utanıyoruz, utanmakla kalmıyoruz üzülüyoruz, içimiz acıyor bu yaşananlar karşısında demiş, Kemal Kılıçdaroğlu da “Beylikdüzü, İzmit, Çankaya, Safranbolu gibi belediyelerimiz çocuklarımıza bir öğün sağlıklı ve yeterli yemek verecek uygulamayı hayata geçirdiler” bilgisini vermişti.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Beylikdüzü Beslenme Saati” projesi, Selvi Kılıçdaroğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın da bugün katılımıyla “Türkiye Beslenme Saati” projesine dönüştürüldü. Beylikdüzü Mutfak’ı ziyaret eden Selvi Kılıçdaroğlu, beslenme çantalarının hazırlanmasından dağıtıma çıkarılmasına kadar olan tüm aşamaları yerinde inceledi. Kılıçdaroğlu, bir öğünü de kendisi hazırlayarak paketledi.

“ÇOCUKLARIN AİLELERİNİN YOKSULLUĞUNU GÖRÜYORUM”

“İnşallah daha da çoğalacak. Tabii kimsenin yardıma ihtiyaç duymasını istemeyiz, dileğimiz o” diyen Kılıçdaroğlu, kendisinin daha sık projelerde görülüp görülmeyeceğine ilişkin soruya, “Bana ihtiyaç olduğu zaman, ben de yararlı olacaksam göreceksiniz tabii. Bu proje çok önemli. Etrafımızda da sokakta da görüyoruz. Ben sokakta olan bir insanım. Farklı yerlere girip çıkıyoruz. O çocukların ailelerinin yoksulluğunu görüyorum tabii; markette, pazarda görüyorum. Gerçek bir yaşam var, bu şekilde yaşayan insanlar” yanıtını verdi.

“SELVİ HANIM PROJEYE ELÇİLİK YAPACAK”

Mehmet Murat Çalık da Selvi Kılıçdaroğlu’nun elçiliğinde Türkiye’nin dört bir tarafına yayılabileceğini inandıklarını söyledi. Çalık, “Çünkü çocuk hassasiyeti var. Yani siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkesin çocuklar konusunda bir araya gelmesi gerekir. Genel başkanımızın dediği gibi ‘Hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli’. 2023 Türkiye’sinde, yüz yılını doldurmuş, ikinci yüz yılına giden bir ülkenin bunları konuşmuyor olması lazım. Selvi Hanım’ın hassasiyetinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Projeye elçilik yapacak. İnşallah, Türkiye’nin dört bir tarafına bu projeyi yaygın hâle getireceğiz” diye konuştu.

“BU ÜLKENİN DAHA GÜZEL GÜNLER YAŞAMASINI İSTİYORUM”

Bunun üzerine Selvi Kılıçdaroğlu da şunları söyledi:

“İnşallah arzu ettiğimiz gibi daha güzel günleri görürüz. Tabii ki benim de arzum bu. Ben bunu, bir parti olayı gibi düşünmüyorum. Böyle bir umudum var, daha güzel olacak. Bu projenin de aslında bunun bir devlet politikası olması gerektiğini düşünen bir insanım, sosyal bir politika. Yani belediyelerimiz tabii ki elinden geleni yapacak ama bunun devlet politikasına dönüşmesini arzu ediyorum. Gerçekten bu ülkenin daha güzel günler yaşamasını istiyorum.”