Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobani davasının 20. duruşmasının 8. oturumunda 2015 ve 2017 seçimlerine değinerek "Herkes hazırlığını bu kumpaslara göre yapsın" dedi.

Aralarında Demirtaş ve eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 21’i tutuklu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasının 20. Duruşmasının 8. Oturumu Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda başladı.

T24'ün haberine göre, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Biz yorulmadık. Demiri çürütebildiniz, betonu çürütebildiniz, bizi çürütemediniz... Dosyanın tek delili Erdoğan’ın bizi suçlayan beyanlarıdır. 2017 Referandumunda HDP ve CHP’nin bilgisayar sistemi içerden çökertildi. Herkes hazırlığını bu kumpaslara göre yapsın” dedi.

'Dosyanın tek delili Erdoğan’ın bizi suçlayan beyanlarıdır'

6 yılı aşkın süredir Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Demirtaş, savunmasında şunları söyledi:

“Biz yorulmadık. Demiri çürütebildiniz, betonu çürütebildiniz, bizi çürütemediniz... Dosyanın tek delili Erdoğan’ın bizi suçlayan beyanlarıdır. Erdoğan elindeki medya ordusunu faaliyete soktu. Bizim bir çağrı yaparak kendi tabanımızdaki insanları katlettiğimiz olgusunu kendi tabanına oturttu. Siz bu siyasi amacın altını doldurmaya çalışıyorsunuz.

2015 seçimlerinde oyumuz çalınamadı. Dünyanın bütün kıtalarında server kiraladık ve her tutanak genel merkezimizde ve kiraladığımız serverlara aktı. 2017 Referandumunda HDP ve CHP’nin bilgisayar sistemi içeriden çökertildi. Herkes hazırlığını bu kumpaslara göre yapsın.

Muhalefeti ezmeye çalışan tüm savcı ve hakimlere manevi koruma zırhı hazırlanıyor. Aleni MHP-AKP militanı. Seçime giderken hukuku uygulama gibi bir gaflete düşmenizi beklemiyoruz. Siz bize siyasi saiklerle yaklaşıyorsunuz biz de savunmalarımız siyasi kapsamda yapıyoruz.”